U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Zware storm in Europa eist meer dan 60 levens
ROTTERDAM, 27 DEC. Meer dan zestig mensen zijn in het kerstweek einde omgekomen als gevolg van een storm die met windsnelheden tot meer dan 200 km/u over Europa raasde. De storm, die van Duitse meteorologen de naam Lothar kreeg, trok gisteren over Frankrijk en Duitsland en liet een spoor van vernielingen achter.

Kok: isolement dreigt voor VVD
DEN HAAG, 27 DEC. Minister-president Kok stelt dat de VVD in de toekomst in een politiek isolement kan terechtkomen. Volgens Kok is de VVD "een sterke partij", maar heeft de VVD "anders dan de meeste andere partijen weinig concurrentie in zijn naaste omgeving". Hij zei dit gisteren in het Radio-1 Journaal.

Harde strijd om Grozny na begin aanval Russen
MOSKOU, 27 DEC. Russische troepen hebben zaterdag de aanval op Grozny ingezet. Naar eigen zeggen drongen ze gisteren tot in de buurt van het centrum van de Tsjetsjeense hoofdstad door. Ze geven echter toe dat de Tsjetsjenen zich zeer hardnekkig verdedigen.

Beatrix wil eerbiediging van privacy
DEN HAAG, 27 DEC. Koningin Beatrix heeft in haar traditionele kersttoespraak gewaarschuwd voor het schenden van de persoonlijke levenssfeer van publieke figuren. Dat gebeurt volgens haar als "commercie intimiteit tot openbaar bezit maakt".

Belgische koning openhartig
BRUSSEL, 27 DEC. De Belgische koning Albert II heeft in een verrassend openhartige kersttoespraak voor het eerst gesproken over de crisis in zijn huwelijk met koningin Paola van 30 jaar geleden. Hierbij maakte hij een indirecte toespeling op het bestaan van een buitenechtelijke dochter, dat onlangs in een boek werd onthuld.

Seedorf 'duurste' voetballer
ROTTERDAM, 27 DEC. Voor een bedrag van 48,7 miljoen gulden verruilt Clarence Seedorf met onmiddellijke ingang Real Madrid voor Inter Milaan. Clarence is nu de duurst betaalde Nederlandse voetballer uit de geschiedenis. Begin dit seizoen betaalde Atletico Madrid 38 miljoen gulden voor spits Jerrel Hasselbaink.

Staatsgreep in Ivoorkust
NAIROBI, 27 DEC. Een junta onder leiding van de 58-jarige generaal Robert Gueï heeft het burgerregime van president Henri Bedié van Ivoorkust ten val gebracht. De coup ging gepaard met plunderingen in de stad Abidjan.

Couve de Murville (92) overleden
PARIJS, 27 DEC. Maurice Couve de Murville, Frankrijks minister van Buitenlandse Zaken van 1958 tot 1968, is afgelopen vrijdag in Parijs overleden.

Curtis Mayfield (57) overleden
ATLANTA, 27 DEC. De Amerikaanse soulzanger Curtis Mayfield is zondag op 57-jarige leeftijd overleden. In de jaren zeventig werd hij met zijn geëngageerde nummers de stem van zwart Amerika.

Vier leiders Falun Gong veroordeeld
PEKING, 27 DEC. China heeft gisteren vier leiders van de verboden geloofsbeweging Falun Gong veroordeeld tot straffen van twaalf tot achttien jaar.


NRC Webpagina's
27 DECEMBER 1999



( a d v e r t e n t i e s )

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)