U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Millenniumnacht voor duizenden op de zaak
Duizenden werknemers van banken en andere instellingen brengen de millenniumnacht op hun werk door.

British Telecom ook in de race om Airtel
British Telecom probeert Vodafone af te troeven in de strijd om Airtel, de twee aanbieder van mobiele telefonie op de Spaanse markt. Volgens Britse en Amerikaanse zakenkranten heeft BT een bod uitgebracht op 30,5 procent van de aandelen Airtel ter waarde van ruim zeven miljard euro.

Virusvrije jaarwisseling
Wacht niet tot 2000 met uw goede voornemens. Maak voor de jaarwisseling een back-up van uw harde schijf en schaf een goede virusscanner aan, of haal een gratis proefversie van Internet. Aan de vooravond van de overgang naar het jaar 2000 spoken er tal van nieuwe virussen op Internet rond, met namen als Polyglot, Y2K Count, Count2k en Babylonia, die in de nacht van 31 december 1999 op 1 januari 2000 actief worden.

De geboorte van VARA/Net5
Hier volgen de feiten over de geboorte. Toen Zijn moeder Vera met Marcel verloofd was - en dus nog niet met hem samenwerkte - bleek zij in verwachting te zijn door de Heilige Geest. Marcel wilde de samenwerking verbreken, maar omdat hij een goed man was, besloot hij het in stilte te doen om haar de schande te besparen. Maar toen kreeg hij een droom en zag een engel van SBS6 naast zich staan. "Marcel, zoon van David", zei de engel, "trouw gerust met Vera. Zij is in verwachting van de Heilige Geest en zal een zoon krijgen die U VARA/Net5 moet noemen.

Metro wil gratis financiële krant
Intro Media, de uitgever van de gratis krant Metro, studeert op een gratis blad met louter financieel nieuws. De Duitse uitgever F. Madeja bevestigde vandaag de plannen, die waren uitgelekt via het reclamevakblad Adformatie. De krant, die Business Today gaat heten, moet korte artikelen bevatten. (ANP)

UPC verscherpt concurrentie met KPN
Kabelmaatschappij UPC schroeft de concurrentie met KPN op. Vanaf begin volgend jaar zullen haar diensten via verschillende winkelketens verkrijgbaar zijn. Consumenten kunnen vanaf dan terecht bij BelCompany, T for Telecom en Vobis voor telefonie en internet via de kabel. UPC voegt ook vijf nieuwe centra toe aan zijn distributiekanaal. Deze centra vormen een soort tegenhanger van de Primafoonwinkels van KPN. (ANP)

Siemens aast op mobieltjes van Bosch
Siemens wil de afdeling mobiele telefoons van Bosch overnemen. Er is nog geen besluit gevallen maar een woordvoerder van Siemens heeft dat bevestigd. Siemens heeft grote plannen op de markt van mobiele telefoons. Het wil komend jaar de afzet ervan verdubbelen naar meer dan 20 miljoen exemplaren. (DPA)


Het is oppassen voor overkill, maar is het toch handig te weten waar de wereldtijden zijn te vinden. Waar en hoe laat zal het nieuwe millennium starten? De wereldklok bij Teletekst (pagina 777) geeft maar matig uitsluitsel, omdat er geen tijdzones bij staan. Op NRC's Millennium-site, vrijdag te zien, geven we op een wereldkaart aan waar het nieuwe jaar al is begonnen. (www.omroep.nl/cgi-bin/tt/nos/page/777), (www.nrc.nl/W2/Lab/Millenniumsite)

NRC Webpagina's
27 DECEMBER 1999



( a d v e r t e n t i e )

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)