U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Breuk in oppositie Rusland
MOSKOU, 23 DEC. De Russische oppositiecoalitie Vaderland/Heel Rusland, de grote verliezer van de Doema-verkiezingen van afgelopen zondag, is gisteren uiteengevallen. Een stoet regionale leiders, die afhankelijk zijn van subsidies van het Kremlin, liep over naar het kamp van premier Poetin.

Kwart miljard voor managers KPN
ROTTERDAM, 23 DEC. Het bestuur en het hogere management van Koninklijke PTT Nederland (KPN) beschikken op dit moment over een papieren winst van een kwart miljard gulden uit lopende optieplannen. Ook het overige personeel van KPN verdient tientallen miljoenen aan de sterk gestegen beurskoers van KPN.

Olie bedreigt Franse kust
NANTES, 23 DEC. Aan de Franse kust dreigt in de komende dagen duizenden ton ruwe olie aan te spoelen. Internationale bedrijven gespecialiseerd in het opruimen van olie proberen al dagen greep te krijgen op de enorme olievlek. Dat gaat moeizaam, omdat de olie uitzonderlijk taai is. De Franse minister van Transport, Jean-Claude Gayssot, heeft gepleit voor aanpassing van de wetgeving voor de scheepvaart. Nu is de eigenaar van het schip en niet de bevrachter verantwoordelijk voor de veiligheid. Ook bestaan er nauwelijks sancties als scheepvaartmaatschappijen niet aan de bestaande normen voldoen.

Vos niet vervolgd wegens doodslag
DEN HAAG, 23 DEC. Het bedrijf Vos BV uit Alphen aan den Rijn wordt niet langer verdacht van dood door schuld en doodslag. Dat heeft het openbaar ministerie in Den Haag vandaag bekendgemaakt. Wel kan het bedrijf nog worden vervolgd wegens overtreding van de Wet milieugevaarlijke stoffen. Vos leverde in 1995 onzuivere glycerine aan het farmaceutische bedrijf Pharval in Haïti. Dat maakte er een drankje van tegen koorts, keel- en hoofdpijn, waardoor zeker zestig Haïtiaanse kinderen om het leven kwamen.

Verhoor Bouterse in Suriname?
DEN HAAG, 23 DEC. De kans dat de hoger beroepszaak tegen Desi Bouterse zich voor een deel zal gaan afspelen in Suriname is aanmerkelijk groter geworden.

Vliegtuig stort neer bij Londen: vier doden
LONDEN, 23 DEC. Het luchtverkeer rond Londen is sinds gisteravond verstoord door het neerstorten van een Koreaans vrachtvliegtuig nabij het vliegveld Stanstead. Daarbij kwamen de vier bemanningsleden om het leven.

Onrust bij omroep
ROTTERDAM, 23 DEC. Bij de omroepen van Nederland 3 is grote onrust ontstaan nu de raad van bestuur van de NOS vorige week de bezwaren van VARA, NPS en VPRO over het nieuwe programmaschema voor het seizoen 2000-2001 naast zich neer heeft gelegd.

NRC Webpagina's
23 DECEMBER 1999



( a d v e r t e n t i e s )

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)