U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

VVD valt eigen minister af over interventiemacht
DEN HAAG, 8 DEC. De VVD-fractie in de Tweede Kamer heeft vanmorgen bij de behandeling van de begroting van Buitenlandse Zaken zeer kritisch gereageerd op het besluit van de liberale ministers Van Aartsen (Buitenlandse Zaken) en De Grave (Defensie) om alsnog in te stemmen met de vorming van een eigen militaire interventiemacht van de Europese Unie. Woordvoerder Van den Doel onderstreepte dat de Europese veiligheid "in de eerste plaats dient te worden versterkt door de kwantitatieve en kwalitatieve inbreng van Europese landen in de NAVO te vergroten".

Niet Nix verdwijnt met feest
DEN HAAG, 8 DEC. Niet Nix, de beweging van jongeren binnen de PvdA, stopt ermee. De PvdA-jongeren nemen op 20 december afscheid met een feest in het Amsterdamse Paradiso. Ook het PvdA-blad Vlugschrift, gemaakt door medewerkers van Niet Nix, verdwijnt.

Burgemeester Enschede verbiedt FC Twente-Ajax
ENSCHEDE, 8 DEC. Burgemeester J. Mans van Enschede heeft het duel tussen FC Twente en Ajax verboden. De competitiewedstrijd stond voor zondag op het programma en is uit vrees voor ongeregeldheden geschrapt. Aanleiding is de aankondiging van Ajax-fans om op eigen gelegenheid naar Enschede te reizen. Volgens Mans zijn er aanwijzingen dat honderden fans op eigen gelegenheid naar Enschede willen komen. Hij vreest voor onbeheersbare situaties, temeer daar er in Enschede dit weekeinde een koopzondag is.

Peper voor gratis vervoer bij EK
DEN HAAG, 8 DEC. Minister Peper (Binnenlandse Zaken) wil dat voetbalsupporters volgende zomer tijdens het Europees kampioenschap op wedstrijddagen gratis met het openbaar vervoer kunnen reizen. Gratis vervoer kan alleen op vertoon van een toegangsbewijs voor een wedstrijd die in Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven of Arnhem wordt gespeeld. Nederland en België organiseren samen het EK.

Van Marwijk trainer Feyenoord
ROTTERDAM, 8 DEC. Bert van Marwijk volgt aan het einde van dit seizoen Leo Beenhakker op als hoofdtrainer van Feyenoord. De 47-jarige Van Marwijk, die nu nog trainer is van eredivisieclub Fortuna Sittard, treedt op 1 juli van het volgend jaar in dienst van de Rotterdamse club.

Noodwet verkoop nutsbedrijven
DEN HAAG, 8 DEC. De verkoop van gemeentelijke energiedistributiebedrijven moet via een noodwet worden stopgezet, vindt een meerderheid van de Tweede Kamer. Alleen zo kan voorkomen worden dat buitenlandse ondernemingen massaal de Nederlandse nutsbedrijven opkopen.

Onderzoek naar draagmoeder
ROTTERDAM, 8 DEC. Het openbaar ministerie in Groningen begint een 'oriënterend strafrechtelijk onderzoek' naar een commerciële draagmoeder. Dit deelt de woordvoerder van het OM mee. Het is een van de eerste onderzoeken van dit soort in Nederland.

Tsjetsjenië
MOSKOU, 8 DEC. Rusland is niet van plan zijn ultimatum aan de bevolking van Grozny in Tsjetsjenië ("wie niet voor zaterdag weg is wordt vernietigd") in te trekken. Wel zoekt het naar een mildere formulering.


NRC Webpagina's
8 DECEMBER 1999



( a d v e r t e n t i e s )

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)