U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Nederland gaat niet hamsteren
Nederland gaat niet hamsteren voor het millennium. Wel zal op bescheiden schaal extra contant geld worden opgenomen. Meer dan tachtig procent van de bevolking viert oud en nieuw thuis, bij familie of bij vrienden.

Jan Houwert houdt zich niet bezig met details
Met de - nog niet geautoriseerde - overname van een pakket krantentitels van VNU heeft Jan Houwert Wegener Arcade nog steviger op de kaart gezet. Een provinciale persmagnaat met een brede culturele smaak en 'een gulzige natuur'

Ophef over verkenningstocht VARA
De VARA zich bezint op mogelijk uittreden uit het publieke bestel. "De VARA is nu al een hartstikke commercieel bedrijf."

Nieuwe top Elsevier onthult strategie
Uitgever Reed Elsevier komt deze week met een 'tussentijds bericht'. De onlangs aangetreden bestuursvoorzitter Crispin Davis onthult daarin zijn nieuwe strategie.

De cijfers liegen steeds minder
"Het beste radio-onderzoek ter wereld", ronkt het persbericht. De uitspraak is van Ton Lathouwers, directeur van Sky Radio en voorzitter van de nieuwe Stichting Platform Radio-Exploitanten, en heeft betrekking op de veranderde opzet van het Continu Luister Onderzoek (CLO), sinds 1965 uitgevoerd door marktonderzoeksbureau Intomart en uitgegroeid tot dé graadmeter van de radiobeluistering in Nederland.

Wall Street schaft regel 390 af
De New York Stock Exchange (NYSE) heeft de zogeheten 'regel 390' afgeschaft. Daardoor kunnen voortaan alle aandelen ook elektronisch worden verhandeld, zonder tussenkomst van een handelaar op de vloer. De regel was een doorn in het oog van grote effectenfirma's als Merrill Lynch, Goldman Sachs en Morgan Stanley Dean Witter. Voorzitter Richard Grasso van de NYSE, en vooral de handelaren op de vloer, beschouwden regel 390 als hun laatste redding; de vloer kan straks geheel overbodig worden. Onder regel 390 konden fondsen die al voor 1979 genoteerd stonden alleen via de traditionele beursvloer worden verhandeld. (Redactie economie)

Murdoch koopt Duitse tv-zender
Mediamagnaat Rupert Murdoch steekt 2,9 miljard mark in de Duitse betaaltv-zender Premiere World, eigendom van mediamagnaat Leo Kirch. Hij krijgt daarvoor een belang van ongeveer 25 procent. Een miljard mark wordt in contanten betaald, de rest in aandelen van Murdochs Britse zender BSkyB. Kirch krijgt daardoor in deze zender een belang van ongeveer 5 procent. (ANP)

Woordblinde scholier wint prijs
Een woordblinde scholier die door zijn leraren was opgegeven heeft in Groot-Brittannië de prestigieuze prijs Jonge Ondernemer van het Jaar gewonnen. Hij kreeg de prijs omdat hij een contract voor de ontwikkeling van een nieuwe internetzoekmachine ter waarde van bijna 100 miljoen gulden heeft binnengesleept. "Dit is fantastisch nieuws. Ik hoop dat dit andere dyslectische mensen meer vertrouwen geeft", zei de 19-jarige Ben Way in de Britse krant The Daily Telegraph van zaterdag. Way leidde zichzelf op tot computerexpert. Op 15-jarige leeftijd begon hij vanuit zijn slaapkamer tegen betaling met het oplossen van computerproblemen. Twee jaar later begon hij zijn eigen bedrijfje in informatietechnologie. Binnen drie maanden bedroeg de omzet meer dan 20 miljoen gulden. (Reuters)


Een leugentje om bestwil maakt iedereen wel eens. 'Dave' verzamelde ze en heeft nu op Internet een database met meer dan 3.000 leugens, onwaarheden en broodjes aap. Een handige zoekfunctie maakt het mogelijk voor allerlei gelegenheden snel een gepast leugentje te vinden. Nieuwe en effectieve leugens zijn welkom. Dave's onwaarheid voor vandaag: vrouwen zijn twaalf maal radioactiever dan mannen.

(www.cs.man.ac.uk/~hancockd/dwol.htm ).

NRC Webpagina's
6 DECEMBER 1999



( a d v e r t e n t i e )

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)