U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Scharping tegen opheffen Nederlands-Duits korps
BERLIJN/DEN HAAG, 6 DEC. De Duitse minister van Defensie, Rudolf Scharping (SPD), ziet niets in afschaffing van het Duits-Nederlandse legerkorps. Duitsland wil de samenwerking eerder voortzetten en verdiepen, zegt hij vandaag in een gesprek met deze krant.

Commissie vindt 53.886 tegoeden nazislachtoffers
ROTTERDAM, 6 DEC. Zwitserse banken hebben 53.886 rekeningen die , ,waarschijnlijk of mogelijk verbonden zijn aan slachtoffers van vervolging door de nazi's". Dat heeft een internationale commissie onder leiding van de Amerikaanse oud-bankier Paul Volcker vanmorgen bekendgemaakt. De commissie, die drie jaar aan haar eindrapport heeft gewerkt, heeft onderzoek gedaan naar 'slapende rekeningen' uit de Tweede Wereldoorlog op Zwitserse banken.

OVSE: vrouwen, kinderen doelwit Serviërs in Kosovo
PRISTINA, 6 DEC.Vrouwen en kinderen vormden het favoriete doelwit van de Serviërs tijdens de oorlog in Kosovo. Dat concludeert de OVSE in haar vandaag verschenen rapport over de situatie in Kosovo sinds het begin van dit jaar. Castro stelt VS ultimatum HAVANA, 6 DEC. De Cubaanse leider Fidel Castro heeft de VS gisteren een ulimatum van 72 uur gesteld om de zesjarige bootvluchteling Elian Gonzalez naar Cuba terug te sturen. Anders zal hij miljoenen Cubanen dagelijks voor Elian laten betogen, dreigde Castro.

Kans op contact met Marslander klein
ROTTERDAM, 6 DEC. De kans dat er nog iets van de Amerikaanse Marsverkenner Polar Lander wordt gehoord, neemt nu snel af.

Boris Trajkovski wint definitief
SKOPJE, 6 DEC. De Macedonische presidentsverkiezingen zijn definitief gewonnen door Boris Trajkovski van de regerende centrum-rechtse coalitie. Rond tien procent van de kiezers moest gisteren opnieuw naar de stembus, omdat in de tweede ronde op 14 november in hun districten was gefraudeerd. Ze gaven in grote meerderheid (opnieuw) hun steun aan Trajkovski.

Nederland gaat niet hamsteren
ROTTERDAM, 6 DEC. Nederland gaat niet hamsteren voor het millennium. Wel zal op bescheiden schaal extra contant geld worden opgenomen. Meer dan tachtig procent van de bevolking viert oud en nieuw thuis, bij familie of bij vrienden.

DNB verkoopt deel goud
AMSTERDAM, 6 DEC. De Nederlandsche Bank wil de komende vijf jaar driehonderd ton goud verkopen, 30 procent van de voorraad. De verkoop levert de centrale bank bij de huidige goudprijs 6 miljard gulden op, waarvan ruim 2 miljard boekwinst is.

Spaanse film triomfeert
BERLIJN, 6 DEC. Spanje is de grote winnaar geworden in de wedloop om de beste Europese film van 1999. Regisseur Pedro Almodóvar won zaterdag in Berlijn de Europese filmprijs met Todo sobre mi madre (All about my mother). De Spaanse hoofdrolspeelster Cecilia Roth (Manuela) kreeg de prijs voor de beste actrice. Acteur Antonio Banderas ontving de 'Europese Oscar' voor zijn Europese bijdrage aan de internationale filmwereld.

Handbalsters groepswinnaar
ROTTERDAM, 6 DEC. De Nederlandse handbalsters hebben bij het wereldkampioenschap in Trondheim een sensationeel resultaat geboekt. Ze werden groepswinnaar, onder meer door een ruime zege op de grote titelfavoriet Noorwegen (24-18). Morgen speelt Nederland daardoor in de achtste finale tegen Roemenië. Bij winst is het eerste doel bereikt: een plaats bij de laatste acht en daardoor de A-status bij NOC*NSF.

NRC Webpagina's
6 DECEMBER 1999



( a d v e r t e n t i e s )

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)