U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O   E N   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

S E L E C T I E   R A D I O :
ZATERDAG

Faros. Onder anderen gaat professor Thijs Pollmann in op de vraag of de alfawetenschap letteren eigenlijk wel een wetenschap is. Radio 5, 16.02-17.00u.

Spektakel. Gesprek met de Nederlandse sciencefictionschrijver Michiel Nijk over wat sciencefiction volgens hem is. Is het een voorspelling van de toekomst, of is het één en al fantasie van de schrijver? Verder aandacht voor de rol van Rembrandt in de reclame. Radio 5, 17.02-18.00u.

Volgspot-live. Gasten zijn acteur en zanger Daniël Boissevain, zanger/café-exploitant Hessel uit Terschelling, de groep S.A.T. (Singing Apart Together) en het Marokkaanse rituele gnaoua- muziekensemble van Maleem Mahmoud Ghinia. Radio 2, 22.02-24.00u.

4 FM. Opnamen van de Spaanse groep Los Activos tijdens het Dunya Festival, afgelopen juni in Rotterdam. Radio 4, 23.02-24.00u.

Easy listening. O.a. opnamen van Celine Dion in een postuum duet met Frank Sinatra, de 60e verjaardag van Greetje Kauffeld en Montserrat Caballe met Vangelis. Verder nummers van de cd Blue Burton ter gelegenheid van Ann Burton's 10de sterfdag. Radio 1 & 2, 0.02-2.00u.

ZONDAG

Vroege Vogels. Onder meer een gesprek met Willem Duyvendak van Milieudefensie over hoe het nu verder moet met Schiphol nadat hij uit het overleg voor de uitbreiding van de luchthaven is gestapt. Ook aandacht voor de aanleg van ecoducten voor wilde zwijnen en tunnels voor dassen. Radio 1, 8.08-10.00u.

OVT. Na de column van André van der Louw o.a. een gesprek met Joop Roebroek over de geschiedenis van de sociale zekerheid en de financiering daarvan. Verder Jan-Jaap v.d. Berg over zijn proefschrift over de koers en karakter van de AR. Tevens het vrijdagavond gehouden millenniumgebed in de Domkerk in Utrecht en de idealen van jongeren in de jaren zestig. Radio 1, 10.02-12.00u.

De andere Wereld van Zondagmiddag. Live uit Berlijn praten Duitse jongeren uit Oost en West over de manier waarop zij hun leven ervaren. Verder discussiëren politici over actuele ontwikkelingen in de Duitse politiek. Radio 5, 13.02-15. 00u.

Uitgelicht. Samenvatting van de finaleavond in Rotterdam van het 34ste Camarettenfestival. Radio 2, 19.02-20.00u.

MAANDAG

Ophef & Vertier. Onder andere een gesprek met regisseur Erik Vos over de opera L'Orfeo van Monteverdi die hij in Carré laat opvoeren. Verder cineaste Heddy Honigmann over haar nieuwe documentaire Crazy en een discussie over het klimaat van de Nederlandse opera met als gasten dirigent Reinbert de Leeuw en componist Peter Schat. Radio 5, 14.02-16.00u.

NRC Webpagina's
27 NOVEMBER 1999


E-mail uit New York

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)