U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

De brede wereld
Enige weken geleden belandde hij op een zaterdagnacht voor het eerst in tien jaar weer eens op het Rembrandtsplein in Amsterdam. "Ik wist niet wat ik zag: een enorme menigte van lallende en drinkende mensen, wel duizend, met een massa politie er omheen." Misschien een relatief klein voorbeeld van hoe de wereld voor Frank Wiering (1947) is veranderd, niettemin was de nachtelijke wandeling voor de VPRO-programmamaker veelzeggend.

VNU koopt Hongaarse branchegenoot
Uitgeversconcern VNU heeft de Hongaarse branchegenoot Egyesült Kiadoj Holding (EKH) overgenomen. Het bedrijf geeft twaalf tijdschriften uit, waaronder het grootste Hongaarse vrouwenblad Nok Lapja. EKH is goed voor een omzet van 30 miljoen euro per jaar. Volgens berichten in de Hongaarse media heeft VNU ongeveer 120 miljoen gulden betaald voor EKH. VNU wil zelf geen commentaar geven op de overnamesom.

CMG neemt Duits IT-bedrijf over
Automatiseerder CMG heeft het Duitse IT-bedrijf Banksys Software overgenomen voor 5,5 miljoen mark (6,4 miljoen gulden) in contanten. Het bedrijfje zet met 12 medewerkers 3,6 miljoen mark om.

Excuus van Elite
Twee topmanagers van het modellenbureau Elite hebben gisteren ontslag genomen om zich te kunnen verdedigen tegen beschuldigingen uit een tv- documentaire van de BBC. Een van de managers van Elite, dat topmodellen als Cindy Crawford en Naomi Campbell onder contract heeft, maakt in de documentaire een racistische opmerking. De ander biedt een BBC- journaliste, die under cover werkte, geld aan om met hem naar bed te gaan. De topman van Elite bood gisteren onvoorwaardelijke excuses aan aan de modellen en hun familie voor het "onacceptabele en volledig incorrecte" gedrag van sommige van de managers van het bureau.

Japanse Sega boekt verlies
Sega, de Japanse producent van spelcomputers, heeft in de eerste helft van zijn gebroken boekjaar een verlies geboekt van 370 miljoen gulden). Een jaar eerder was dat nog een winst van 1,21 miljard yen. Sega wijt het slechte resultaat vooral aan te dure reclamecampagnes om zijn spelcomputer Dreamcast in het buitenland aan de man te brengen. De omzet nam fors toe met 25,2 procent tot 126,38 miljard yen. Ondanks het negatieve resultaat steeg de koers van het aandeel Sega gisteren met bijna 14 procent op de beurs van Tokio. Over het hele boekjaar, dat op 31 maart afloopt, verwacht het bedrijf een netto verlies van 10,9 miljard yen, tegen 33,38 miljard in het voorafgaande boekjaar.


De Amerikaan David O. Stillings heeft maar één doel in zijn leven: ooit nog eens de ultieme storm meemaken. Net als in de film Twister reist hij al meer dan twintig jaar met een camera Amerika rond om 'de schoonheid van donder en bliksem' vast te leggen. Op de website van Stillings, bijgenaamd The Lightning Stalker, kunnen Internetgebruikers een groot aantal videofragmenten en foto's van allerlei soorten onweer en stormen bekijken. Alle beelden hebben onheilspellende namen meegekregen als 'Tempest', 'Lightning Stalker' en 'Excalibur'. Op de site staat tevens uitgebreide informatie over hoe onweer ontstaat. (www.gopbi.com/weather/lightningstalker)

NRC Webpagina's
27 NOVEMBER 1999



( a d v e r t e n t i e )

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)