U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

'Geluidsnormen leidden tot ongeval Transavia'
SCHIPHOL, 27 NOV. Het ongeval met het Transavia-toestel op kerstavond 1997 is een gevolg van de geluidsnormen op Schiphol. De piloot werd door het banentoewijzingssysteem gedwongen op de Zwanenburgbaan te landen terwijl daar een sterke zijwind stond. Twee gunstiger gelegen banen waren dicht in verband met geluidoverlast. Dat staat in het rapport van de Raad voor de Transportveiligheid.

Spaarloonregeling toch gehandhaafd
DEN HAAG, 27 NOV. De spaarloonregeling, waarbij werknemers fiscaal gunstig via hun werkgever kunnen sparen, kan in zijn huidige vorm blijven bestaan. Daarvoor is wel een verzwaring van de werkgeverslasten nodig. Dit blijkt uit antwoorden van minister Zalm en staatssecretaris Vermeend (beiden Financiën) op Kamervragen over de Belastingherziening 2001. Aanvankelijk wilden zij de spaarloonregeling beperken tot 1.500 gulden per jaar (nu 2.800 gulden).

Sociale partners en kabinet blijven in conflict
DEN HAAG, 27 NOV. Werkgevers, werknemers en kabinet zijn niet nader tot elkaar gekomen in hun conflict over de kabinetsplannen met de sociale zekerheid. Werkgevers en werknemers zeiden gistermiddag alleen met het kabinet te willen praten als dit gesprek over de hoofdlijnen van de plannen gaat. Premier Kok stelde dat de kern van de kabinetsplannen "een politiek gegeven" is. Tegelijk riep hij op tot snelle hervatting van het gesprek.

Politie Rotterdam grendelt wijk af
ROTTERDAM, 27 NOV. Bij een grootscheepse politieactie is gisteravond de Rotterdamse Millinxbuurt hermetisch afgesloten. Iedereen die de wijk in wilde werd gefouilleerd op wapens. De ruim 150 politiemensen die aan de actie deelnamen verrichtten 31 arrestaties.

Rakettenregen Russen op Grozny
ROTTERDAM, 27 NOV. De Tsjetsjeense hoofdstad Grozny is gisteren doelwit geworden van een rakettenregen van het Russische leger. Daarbij zouden veel doden zijn gevallen. Ook lanceerden Russische eenheden een nieuwe aanval op bergen in het zuiden, waar zich bases van rebellen zouden bevinden.

NMa blijft bij vaste boekenprijs
ROTTERDAM, 27 NOV. Free Record Shop mag boeken niet onder de vaste boekenprijs verkopen. Dat heeft de Nederlandse Mededingingsautoriteit gisteren bepaald. De boekenprijs wordt op zijn vroegst in 2005 vrij gelaten.

Feyenoord haalt streep door boetes
ROTTERDAM, 27 NOV. Feyenoord heeft de boetes van Bert Konterman en Jean- Paul van Gastel ingetrokken. De spelers moesten 25.000 gulden betalen wegens hun uitlatingen in interviews, waarin ze de club kritiseerden en hun vertrek aankondigden.


NRC Webpagina's
27 NOVEMBER 1999



( a d v e r t e n t i e s )

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)