U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Verdrag pakt fiscale vlucht via België aan
BRUSSEL, 24 NOV. Nederlanders die in België wonen en in Nederland werken, moeten in de toekomst belasting betalen in Nederland. Voor velen betekent dit dat zij meer belasting gaan betalen dan ze nu doen. Op dit moment betalen zij belasting in het land waar zij wonen: België. Dit wordt voorgesteld in het ontwerpbelastingverdrag tussen Nederland en België.

De Grave: militairen weg uit Kosovo
DEN HAAG, 24 NOV. Midden volgend jaar zullen alle Nederlandse militairen, een kleine 2.000, uit de KFOR-macht van de NAVO in Kosovo vertrekken. Gelijktijdig zal de Nederlandse bijdrage aan de SFOR- vredesmacht in Bosnië, nu bijna 1.100 soldaten, worden vergroot tot circa 1.700 man, de sterkte van twee bataljons. De bestaande Nederlandse bijdragen in Kosovo en Bosnië worden per saldo met 1.400 soldaten verminderd.

Mantel Beatrix niet de originele
DEN HAAG, 24 NOV. De koningsmantel die koningin Beatrix en prinses Juliana droegen bij hun inhuldiging was niet het originele kledingstuk dat hun voorouders hadden gedragen. Dit staat in het boek 'Kleren voor de elite - Nederlandse couturiers en hun klanten 1882-2000' van journaliste Dieuwke Grijpma dat vandaag is verschenen.

Van den Brink betuigt zijn spijt
DEN HAAG, 24 NOV. De voorzitter van de Nederlandse Vakbond voor Varkenshouders, W. van den Brink, neemt zijn harde uitlatingen over de varkensplannen van minister Brinkhorst (Landbouw) deels terug. Hij doet dit in een open brief aan de minister.

Opvangkliniek voor psychoten
AMSTERDAM, 24 NOV. Amsterdam krijgt een opvangkliniek voor psychotische en verwarde mensen die 24 uur per dag open zal zijn. Daarmee moet worden voorkomen dat die mensen worden opgesloten in politiecellen.

Amora voor 1,5 mrd naar Unilever
ROTTERDAM, 24 NOV. Voedingsconcern Unilever neemt voor 1,5 miljard gulden twee culinaire merken over in Frankrijk. Dat heeft het concern vanmiddag bekend gemaakt. Het is de grootste overname van het concern sinds de acquisitie van de Braziliaanse ijsfabriek Kibon voor ongeveer 1,8 miljard gulden in 1997.

Winst Ahold 43 procent hoger
ROTTERDAM, 24 NOV. De nettowinst van supermarktconcern Ahold is in het derde kwartaal gestegen met 43 procent tot 167 miljoen euro (367 miljoen gulden) bij een 37 procent hogere omzet van 7,8 miljard euro (17 miljard gulden).

Akkoord Brits vlees bijna rond
BRUSSEL, 24 NOV. Frankrijk en Groot-Brittannië zijn het gisteravond eens geworden over extra voorwaarden voor Brits rundvlees dat voor export bestemd is. Maar dat betekent nog niet dat Frankrijk de grenzen al opent voor Brits rundvlees.

Rabobank past kantorennet aan
UTRECHT, 24 NOV. De Rabobank gaat haar netwerk reorganiseren. De 1.800 kantoren van de bank moeten advieswinkels worden. De administratieve verwerking wordt verder gecentraliseerd.

NRC Webpagina's
24 NOVEMBER 1999



( a d v e r t e n t i e s )

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)