U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Terra zet beurs Madrid op zijn kop
De introductie van Internetfonds Terra Networks zorgde gisteren voor een aardbeving op de Spaanse beurs. Terra, de verzelfstandigde Internetdivisie van Telefónica, verdrievoudigde op één dag zijn beurswaarde.

Whizzkid zonder kapitaal bestaat niet meer
Een groeiend aantal tussenpersonen wil beginnende ondernemingen in de informatietechnologie helpen aan "toegang tot de kapitaalmarkt" of een " constructief advies". De markt raakt overvol.

Een poging tot duiding
Psychologen hebben weleens geprobeerd een verklaring te geven voor het feit waarom Horst Tappert (Derrick) zo in de smaak viel bij het vrouwelijk deel der natie. En ja hoor: hij was voor hen de ideale vaderfiguur met een altijd luisterend oor en een wáánzinnig probleemoplossend vermogen. Daar wilde elke vrouw wel bij uithuilen. Dat zijn fans in hem gewoon een uitstekende hoofdinspecteur zagen en genoten van de manier waarop hij een moord oploste, kwam niet in hun hoofden op. Er moest meer achter zitten.

Belang Cisco in Italtel
De Amerikaanse netwerkleverancier Cisco Systems is in vergevorderde besprekingen over de aankoop van een 30-procentsbelang in de Italiaanse fabrikant van telecomapparatuur Italtel. Dat schrijft de Italiaanse zakenkrant Sole 24 Ore vandaag. Italtel is voor de helft eigendom van Telecom Italia en voor de andere helft van het Duitse Siemens. Volgens de krant heeft Telecom Italia besloten een fors minderheidsbelang in Italtel te verkopen in plaats van het hele bedrijf in de etalage te zetten.

Fox haalt 600 miljoen op
Commercieel tv-station Fox Kids Europe heeft met zijn beursgang in Amsterdam bijna 600 miljoen gulden opgehaald. De introductieprijs van de 20 miljoen aandelen ligt op 13,50 euro, waarmee de opbrengst op 270 miljoen euro uitkomt. Dat heeft moederbedrijf Fox Family vanmorgen bekendgemaakt. Het kapitaal zal Fox gebruiken om verder te groeien in Europa. De zender wil vooral profiteren van de snelle groei van de mediamarkten van dit continent. De handel in het fonds is vanmiddag om 13.00 uur begonnen.

SBS dieper in het rood
SBS Broadcasting, het moederbedrijf van de Nederlandse zenders SBS 6 en Net 5, is in het derde kwartaal dieper in de rode cijfers gedoken. Bij een omzet van 177 miljoen gulden boekte de onderneming een verlies van 54 miljoen, tegenover 34 miljoen gulden in dezelfde periode vorig jaar. De omzet was toen ruim 30 miljoen gulden lager. Het bedrijf kampt met aanzienlijk hogere kosten dan vorig jaar. Zo drukte Net 5, dat pas in de loop van vorig jaar begon, nog niet op de cijfers over geheel 1998.

Comcast neemt branchegenoot over
Het Amerikaanse kabelbedrijf Comcast, na Time Warner en AT&T het grootste kabelbedrijf in de Verenigde Staten, heeft voor 6,7 miljard dollar (14 miljard gulden) in aandelen en schulden concurrent Lenfest Communications overgenomen. De verkopers zijn de familie Lenfest en AT&T. Het aantal kabelabonnees van Comcast stijgt door de overname met 1,25 miljoen tot 5,75 miljoen. (ANP)

Jaarcijfers Hewlett-Packard
De Amerikaanse computerfabrikant Hewlett-Packard heeft in het vierde kwartaal van zijn op 31 oktober afgesloten boekjaar een nettowinst geboekt van 760 miljoen dollar (1,6 miljard gulden), tegen 759 miljoen een jaar eerder. De omzet nam toe met 10 procent tot 11,4 miljard dollar. Over het hele boekjaar steeg de winst met 16 procent tot 3,1 miljard dollar bij een omzetgroei met 7 procent tot 42,4 miljard dollar. (AP)

Kwartaalverlies voor Lycos
Het Amerikaanse internetbedrijf Lycos, vooral bekend als internetportaal, heeft in het begin augustus begonnen eerste kwartaal een verlies geleden van 28,7 miljoen dollar (60,3 miljoen gulden) tegen 15,6 miljoen dollar vorig jaar. De omzet steeg daarentegen met 126 procent tot 56 miljoen dollar. De resultaten kwamen overeen met de verwachtingen. (ANP)

Elektronica akkoord over standaard
Acht grote fabrikanten van elektronica, waaronder Philips en Sony, zijn het eens geworden over een wereldstandaard voor apparatuur zoals televisies en video's. De digitale opvolgers van deze toestellen zullen kunnen communiceren dankzij de HAVi-standaard. De eerste toestellen met deze standaard komen eind 2000 op de markt. De acht ondernemingen nodigen collega-bedrijven uit mee te doen aan de normering. "De bedoeling is dat apparaten beter samenwerken", aldus een woordvoerder van Philips. "Als je een tv op je slaapkamer hebt, kun je vandaar uit de digitale video in de huiskamer bedienen." (ANP)

Getronics volledig eigenaar InterEdge
Getronics heeft haar belang in het Internetbedrijf InterEdge opgeschroefd van 50 tot 100 procent. Bij Getronics' nieuwste aanwinst werken 70 mensen, die de omvang van het bedrijf in een jaar tijd hebben verdubbeld. (ANP)


Het Caraïbisch gebied wordt sinds afgelopen zondag geteisterd door orkaan Lenny. Ook de Nederlandse Antillen zijn getroffen. Momenteel bedreigt Lenny Sint-Maarten. De sites Hurricane and Storm Tracking (hurricane.terrapin.com) en South Florida Hurricane Central (www.sun-sentinel.com/storm) doen uitgebreid verslag van de verwoesting door de orkaan. Ook bieden ze animaties van de route die Lenny heeft afgelegd en nog zal volgen.

NRC Webpagina's
18 NOVEMBER 1999



( a d v e r t e n t i e )

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)