U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Stroomsector draait op voor slechte contracten
AMSTERDAM, 18 NOV. De onrendabele importcontracten die energieproducenten in het verleden hebben gesloten, de zogenoemde bakstenen, moeten volledig door de elektriciteitssector worden opgebracht. Onderling moeten de producenten de kosten evenredig verdelen. Dat staat in het advies van de commissie-Herkströter dat vanmiddag zou worden gepresenteerd.

Belgen kopen stroombedrijf Epon voor 6 miljard
AMSTERDAM, 18 NOV. Epon, de grootste elektriciteitsproducent van Nederland, wordt overgenomen door het Belgische Electrabel. De transactie heeft een waarde van 6 miljard gulden. Vanochtend meldde Electrabel, onder druk van de effectenbeurs in Brussel, dat onderhandelingen over een overname zich in een vergaand stadium bevinden. Ingewijden in Nederland meldden gisteren reeds dat de handtekeningen vanavond om half negen worden gezet. De eigenaars van Epon zijn de energiedistributeurs Nuon en Edon, die beide weer in handen zijn van provinciale en gemeentelijke overheden.

Organisator van Flora wordt niet vervolgd
ALKMAAR, 18 NOV. Het openbaar ministerie in Alkmaar ziet af van een strafrechtelijk onderzoek tegen de organisator van de Westfriese Flora. Ook de exposant van de whirlpool, waaruit de legionellabacteriën zich op de flora verspreidden, wordt niet vervolgd. Dat heeft justitie gisteren besloten na een oriënterend onderzoek. Aan de ziekte overleden 28 bezoekers. Ruim 200 mensen werden ziek.

Papieren over vet mogelijk vals
ROTTERDAM, 18 NOV. De Belgische justitie verdenkt Nederlandse bedrijven ervan gefraudeerd te hebben met partijen vet die aan de Vlaamse vetsmelter Verkest zijn geleverd. Op verzoek van Verkest zouden transportdocumenten zijn vervalst om de slechte kwaliteit van het vet te verdoezelen.

Nederlander naar Hamburgse opera
ENSCHEDE, 18 NOV. Louwrens Langevoort (42), sinds 1994 de intendant van de Nationale reisopera in Enschede, is benoemd tot intendant van de Staatsopera in Hamburg, een van de belangrijkste Duitse operahuizen.

Onenigheid EU over WTO-top
STRAATSBURG, 18 NOV. De Europese Unie heeft grote moeite om een gezamenlijk standpunt in te nemen voor de besprekingen bij de Wereldhandelsorganisatie, die over elf dagen beginnen in Seattle. De Europese voorbereiding dreigt te verzanden, zegt de Finse minister van Handel, Kimmo Sasi.

Ruud Lubbers voorzitter WNF
ROTTERDAM, 18 NOV. Oud-premier Ruud Lubbers is vandaag voor vier jaar gekozen tot internationaal voorzitter van het Wereldnatuurfonds (WNF). Lubbers volgt S. Babar Ali uit India op.

Nederland koopt radarsystemen in Amerika
ROTTERDAM, 18 NOV. Nederland heeft de Verenigde Staten verzocht om de levering van dertig radarsystemen voor de Apache- gevechtshelikopters.j


NRC Webpagina's
18 NOVEMBER 1999



( a d v e r t e n t i e s )

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)