U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Legionella eist 4 levens in België na bezoek beurs
BRUSSEL, 15 NOV. Vier Belgen zijn afgelopen weekend overleden aan de veteranenziekte, die ze hadden opgelopen na een bezoek aan de jaarlijkse Handelsbeurs in Kapellen. 70 mensen liggen in het ziekenhuis, van wie 17 op de intensive care. In Nederland zijn vijf bezoekers aan de beurs met klachten in het ziekenhuis opgenomen; bij één van hen is met zekerheid de veteranenziekte vastgesteld.

Stedelijk Museum: 1,2 miljoen tekort
AMSTERDAM, 15 NOV. Het Stedelijk Museum in Amsterdam kampt met een financieel tekort over 1998 van bijna 1,2 miljoen gulden. Dat blijkt uit het interne kwartaal-vouwblad Stampede. Dit tekort wordt veroorzaakt door het stelselmatig overschrijden van tentoonstellingsbudgetten. Feesten en bijeenkomsten, waartoe het museum ruimtes verhuurt, zouden meer geld kosten dan ze opleveren. Ook dure, onverkochte catalogi, zoals bij de Baselitz-tentoonstelling begin dit jaar, dragen bij aan tekorten, aldus Stampede.

Koetsjma blijft president van de Oekraïne
KIEV, 15 NOV. Leonid Koetsjma blijft president van de Oekraïne. Hij versloeg gisteren bij de tweede ronde van de presidentsverkiezingen zijn communistische uitdager Pjotr Simonenko. Volgens de zo goed als volledige uitslagen stemde 56,17 procent op Koetsjma. Simonenko kreeg 37,94 procent. De opkomst bedroeg 73,8 procent.

VN-sancties tegen Afghanistan
KABUL, 15 NOV. Duizenden inwoners van de Afghaanse hoofdstad Kabul protesteerden gisteren onder het roepen van anti-Amerikaanse leuzen tegen de sancties die de VN-Veiligheidsraad heeft afgekondigd tegen Afghanistan.

Frankrijk: doden door noodweer
PARIJS, 15 NOV. Languedoc-Roussillon, in het zuiden van Frankrijk, is getroffen door de zwaarste regenval van de eeuw. Gigantische modderstromen hebben ten minste 27 mensen het leven gekost en veel schade aangericht.

Voetbalrellen in Glasgow
GLASGOW, 15 NOV. De Schotse politie heeft zaterdag rond de voetbalwedstrijd Schotland-Engeland in Glasgow 230 relschoppers gearresteerd. Na afloop braken in de buurt van het stadion enorme vechtpartijen uit tussen supporters van Engeland en Schotland.

AEX-index boven 600 punten
AMSTERDAM, 15 NOV. De AEX-aandelenindex is vanmorgen voor het eerst sinds juli vorig jaar door de 600-puntengrens gestegen. Een tussentijds koersrecord werd, met 600,42 punten, net niet gehaald. Dat staat op 600,65 punten en stamt van 21 juli 1998.

Nieuwe president in Macedonië
SKOPJE, 15 NOV. De nationalist Boris Trajkovski heeft de presidentsverkiezingen in Macedonië gewonnen.


NRC Webpagina's
15 NOVEMBER 1999



( a d v e r t e n t i e s )

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)