U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Hartverscheurende sax-licks
Mijn keuze voor 'De Radio Uitzending Van de Eeuw' staat op naam van AVRO's Radioscoop, dateert uit '56 en ging toen onder de titel De Bonanza Boys de lucht in. Op de krakkemikkerige tape van deze live muziek-uitzending die ik van de Bredase restauranteigenaar Han Hidalgo toegestuurd kreeg, ontbreekt het begin. Maar dat is niet erg, want wat volgt is ongeveer 6 minuten zinderende wereldmuziek avant-la-lettre met in de hoofdrol flitsende solo's van Bonanza Boys star solist Kid Dynamite.

De Morgen biedt excuus aan
De Belgische krant De Morgen heeft vanmorgen haar excuses aangeboden aan minister van Financiën Didier Reynders. Het bericht dat Reynders twee anonieme rekeningen bij de Luxemburgse bank KB Lux zou hebben, blijkt niet te kloppen. De bankafschriften die als 'bewijsstukken' dienden, zijn vervalst door een voormalige boekhouder van de bank. In 1994 kopieerde deze boekhouder, Antonino Costa, de volledige boekhouding van KB Lux, inclusief gegevens van zo'n 12.000 Belgische rekeninghouders. Op basis daarvan begon de Belgische justitie, op initiatief van minister Reynders, onlangs een actie tegen die rekeninghouders, die via Luxemburg mogelijk de Belgische fiscus omzeilden. Costa zegt dat hij zich met de vervalsingen wilde wreken op De Morgen. Hij was kwaad omdat een van de redacteuren van de krant een boek publiceerde op grond waarvan hij eerder dit jaar enige weken in Luxemburg in de gevangenis zat.

MCI Worldcom breidt uit in Amsterdam
MCI Worldcom heeft grootse plannen in Amsterdam. Het toonaangevende Amerikaanse telecomconcern gaat er de Europese dienstverlening concentreren. Het snelgroeiende bedrijf mikt zowel op uitbreiding van de bestaande service als op nieuwe diensten. Momenteel zijn de Amerikanen actief in telecommunicatie, datatransmissie en internet.


Dat een website geen flitsend uiterlijk nodig heeft om veel bezoekers te trekken, blijkt uit de homepage van de Turkse journalist Mahir Cagri. In korte tijd trokken zijn naïef-uitziende pagina's meer dan een miljoen mensen. "Welcome to my homepage! I kiss you!!!", luidt de begroeting. Mahir werd ongekend populair nadat bezoekers hun vrienden wezen op de grappige foto's en de gebrekkige Engelse teksten op de site.
(members.xoom.com/primall/mahir)

NRC Webpagina's
15 NOVEMBER 1999



( a d v e r t e n t i e )

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)