U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Kans op claims gestegen na Kamermotie over Waddenzee
ROTTERDAM, 12 NOV. De Tweede Kamer heeft gisteren de kans op een succesvolle schadeclaim door de NAM sterk vergroot. Het door de Kamer afgewezen voorstel van het kabinet, dat vorige week een voorbehoud stelde aan gasboringen in de Waddenzee, biedt betere mogelijkheden eventuele schadeclaims van de NAM af te wenden.

Ook Utrecht wil geen tolwegen
UTRECHT, 12 NOV. De gemeenteraad van Utrecht heeft zich vannacht uitgesproken tegen een proef met rekeningrijden rond de stad. Volgens een krappe meerderheid in de raad ontbreekt het maatschappelijk draagvlak om Utrecht als 'proefstad' voor het rekeningrijden te gebruiken.

Bestuurslid bekent vervalsen contract
ROTTERDAM, 12 NOV. De vice-voorzitter van eredivisievoetbalclub FC Volendam, P. van de Rijt, blijkt een valse handtekening te hebben geplaatst onder een contract met een sponsor. Hij bekende gisteren zijn frauduleuze handeling in het tv-programma Barend en Van Dorp. Van de Rijt, die woensdag zijn bestuursfunctie bij de club neerlegde, verklaarde dat hij FC Volendam, dat in een zware financiële crisis verkeert, koste wat het kost wilde redden.

EU-topman Solana ook chef van WEU
BRUSSEL, 12 NOV. De lidstaten van de Europese Unie willen dat Javier Solana, sinds kort hoge vertegenwoordiger voor het buitenlands en veiligheidsbeleid van de EU, ook secretaris-generaal wordt van de West- Europese Unie (WEU).

Groenink nieuwe man ABN Amro
ROTTERDAM, 12 NOV. Rijkman Groenink wordt de nieuwe bestuursvoorzitter van ABN Amro. De 50-jarige jurist is vanochtend benoemd als opvolger van Jan Kalff. Groenink neemt het voorzitterschap mei volgend jaar over.

EU tegen Haags CO2-plan
BRUSSEL/DEN HAAG, 12 NOV. Het Nederlandse plan om de CO2-uitstoot in eigen land minder te beperken door het klimaatbeleid in ontwikkelingslanden financieel te steunen wordt vierkant afgewezen door alle andere veertien leden van de Europese Unie.

Ingestorte flat: al over de 30 doden
ROME, 12 NOV. Nadat rond het middaguur dertig dodelijke slachtoffers waren geborgen, slinkt de hoop dat er nog overlevenden worden gevonden onder de puinhopen van flat in de Zuid-Italiaanse stad Foggia die woensdagnacht is ingestort. Er zou nog een veertigtal mensen onder het puin liggen.

Fondsen houden veel geld over
ROTTERDAM, 12 NOV. De goede doelen-instellingen die geld werven onder het publiek houden elk jaar steeds meer geld over dat niet naar goede doelen gaat.

'In Burundi dreigt humanitaire ramp'
NAIROBI, 12 NOV. Burundi glijdt af naar een humanitaire catastrofe door toenemende schendingen van de mensenrechten, zoals martelingen en standrechtelijke executies. Dat wordt gezegd in een rapport van Amnesty International.

België: 'geheime rekening minister van Financiën'
BRUSSEL, 12 NOV. De Belgische minister van Financiën, Didier Reynders, beschikt over een geheime bankrekening in Luxemburg. Dat bericht de Vlaamse krant De Morgen.

Flinke strop voor Aegon in Spanje
DEN HAAG, 12 NOV. Aegon bezint zich op zijn activiteiten in Spanje en besluit volgend jaar over de toekomst van de verliesgevende dochter in dat land. De eerste negen maanden van dit jaar leed de verzekeraar er 49 miljoen euro verlies, zo'n 108 miljoen gulden, vooral op autoschadeverzekeringen.

NRC Webpagina's
12 NOVEMBER 1999



( a d v e r t e n t i e s )

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)