U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O  &   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

B E E L D :
Lessen in narcisme
The Real World op Net5 over zeven jonge mensen op Hawaii, is spannender dan Big Brother. Gisteren een nieuw woord geleerd: heterofoob. Justin, de militante homo van Harvard, stoort zich aan de conversaties tussen de hetero's. "Als ik tien minuten met die mannen in de kamer zit, dan erger ik me aan die lawaaierige heteroseksualiteit", klaagt hij. Colin reageert: "Ik denk dat hij zich altijd aangevallen voelt. Hij is heterofoob."


T V   V O O R A F :


Humor in Afghaanse jas
Hippies zijn een aanhoudende bron van vreugde. "De sixties is een uitstekende tijd om grappen over te maken", zei Arthur Mathews, schrijver van Britse tv- komedieseries als Father Ted en Big Train, in een recent interview over zijn nieuwe komedieserie Hippies. Daar heeft hij gelijk in: alleen al foto's uit de hippie-tijd, van serieus zwijmelende langharige mannen of vrouwen die ernstig aangeraakt zijn door het love & peace-virus, zijn niet zonder spotlust te bekijken.


F I L M   V O O R A F :


Dazed and Confused
Internationaal beschikt de Amerikaanse regisseur Richard Linklater (Houston, 1961) over enige reputatie als observator van de zinloosheid van het bestaan van tieners en twintigers, maar geen van zijn vijf speelfilms haalde ooit een Nederlands bioscooproulement, behalve tijdelijk Before Sunrise (1995), over een treinontmoeting tussen een Amerikaanse toerist (Ethan Hawke) en een Frans meisje (Julie Delpy). Linklaters fameuze debuut Slacker (1991), vol absurde dialogen op een campus in Austin, Texas, ken ik niet, maar zijn tweede film, Dazed and Confused uit 1993, bevestigt mijn vermoeden dat die door festivalhypes rond 'independent' regisseurs ingegeven reputatie wel eens wat overdreven zou kunnen zijn.


NRC Webpagina's
12 NOVEMBER 1999


Videoclip


E-mail uit New York

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)