U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Arrestaties bij Content wegens voorwetenschap
AMSTERDAM, 11 NOV. Zes personen zijn gisteren gearresteerd op verdenking van misbruik van voorwetenschap bij de handel in aandelen van de uitzendketen Content. Het gaat vier medewerkers van Content, een van branchegenoot Unique en om een niet te herleiden persoon, die gehandeld hebben ten tijde van geheime fusiebesprekingen tussen Content en Unique.

In Kosovo ruim 2.000 lijken geborgen
NEW YORK, 11 NOV. Carla del Ponte, de hoofdaanklager van het Joegoslavië-tribunaal, heeft gisteren bekendgemaakt dat in een jaar onderzoek naar massagraven in Kosovo 2.018 lichamen zijn gevonden.

Armoede afgenomen
DEN HAAG, 11 NOV. De armoede in Nederland is de laatste twee jaar afgenomen. Vooral bij alleenstaande AOW'ers is dit het geval. Zij profiteren het meest van het gevoerde inkomensbeleid.

'Pensioenplannen te complex'
DEN HAAG, 11 NOV. De voorstellen voor pensioenen in het nieuwe belastingstelsel zijn te ingewikkeld. Dat stellen de coalitiefracties PvdA, VVD en D66 in hun schriftelijke reactie op het Belastingplan 2001 van minister Zalm en staatssecretaris Vermeend (Financiën).

Clintons Griekse bezoek uitgesteld
ATHENE, 11 NOV. Het tweedaagse bezoek dat president Clinton aanstaande zaterdag aan Griekenland zou brengen is een week uitgesteld en verkort tot een dag. De Amerikaanse en Griekse regering konden het niet eens worden over de beveiliging van de president, tegen wie grootscheepse demonstraties in voorbereiding waren.

Extra geld naar 'zwarte scholen'
DEN HAAG, 11 NOV. Een aantal scholen met meer dan zeventig procent allochtone leerlingen - 'zwarte scholen' - krijgt extra geld om leraren aan te trekken en te houden. Dat heeft minister Hermans (Onderwijs) toegezegd na de behandeling van zijn begroting in de Tweede Kamer.

Kabinet bespreekt sluiting Borssele
DEN HAAG, 11 NOV. Het kabinet praat morgen opnieuw over het al dan niet sluiten van de kerncentrale in het Zeeuwse Borssele in 2004. Dit gebeurt op verzoek van minister Jorritsma (Economische Zaken), die morgen haar jaarlijkse Energierapport in de Trêveszaal zal behandelen.

VS halen Aruba van drugslijst
WASHINGTON, 11 NOV. Aruba en Belize zijn verwijderd van de lijst van drugslanden, die jaarlijks door de Verenigde Staten wordt opgesteld.

NRC Webpagina's
11 NOVEMBER 1999



( a d v e r t e n t i e s )

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)