U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   S P O R T
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S c h a k e l s
PSV

Bayern München Supporterssite

Officiële UEFA Champions League-site

Officiële Euro2000-site van de UEFA

Voetbal.nl


Boete voor PSV en Gerets

Door onze sportredactie
ROTTERDAM, 10 NOV. De tuchtcommissie van de Europese voetbalbond UEFA heeft PSV en trainer Gerets een geldboete opgelegd. De club moet ruim 34.000 gulden betalen wegens wangedrag door de supporters in het duel met Bayern München. Gerets kreeg een boete van bijna 14.000 gulden.

Erik Gerets gaf twee weken geleden de Duitse speler Lothar Matthus een duw in de slotfase van de wedstrijd in de Champions League. Zijn gedrag leidde tot grote commotie. Zowel PSV als Gerets stuurde Bayern München later een brief waarin excuses werden aangeboden.

Bondscoach Frank Rijkaard heeft spits Jerrel Hasselbaink aangewezen als vervanger voor Pierre van Hooijdonk in de selectie van het Nederlands voetbalelftal. Oranje speelt zaterdag in het PSV-stadion in Eindhoven een oefenwedstrijd tegen Tsjechië. Vitesse-speler Van Hooijdonk liep maandag op de training van zijn club een blessure op aan een buikspier.

Hasselbaink (27) kwam zes keer uit voor het nationale elftal en maakte twee doelpunten. De aanvaller van het Spaanse Atlético Madrid kwam als basisspeler voor het laatst in actie tijdens de wedstrijd Denemarken-Nederland (0-0) op 18 augustus dit jaar.

Bondscoach Jozef Chovanec van Tsjechië kan zaterdag in de vriendschappelijke interland tegen Nederland geen beroep doen op Patrick Berger en Vladimir Smicer van Liverpool. Smicer tobt met een hamstringblessure en Berger is ziek. Chovanec heeft Ivo Ulich van Slavia Praag en Martin Cizek van 1860 München als vervangers aangewezen.

Chaly Jones van FC Den Bosch is door bondscoach Han Berger toegevoegd aan de selectie van het olympisch elftal. De in Curaçao geboren voetballer vervangt de geblesseerde Antony Lurling van Heerenveen. Jones kwam twee keer uit voor het Nederlands elftal onder 16 jaar. Eerder moesten John de Jong (Utrecht), Davy Zafarin (Roda JC) en Victor Sikora (Vitesse) wegens blessures afhaken. Berger voegde daarom Robin Nelisse (Cambuur) en Kiki Musampa (Bordeaux) toe aan de selectie.

Het olympisch elftal kan zich kwalificeren voor het Europees kampioenschap voor jeugdploegen. Jong Oranje speelt op zaterdag 13 november in Heerenveen de eerste wedstrijd tegen België. Vier dagen later volgt de return in Moeskroen. De winnaar van de dubbele ontmoeting neemt met zeven andere landenploegen deel aan de eindronde van het EK, de beste vier plaatsen zich voor de Olympische Spelen in Sydney.


Zie ook:

Excuusbrief PSV-leiding aan Bayern (2 november 1999)
Gerets stookt vuur op tegen Bayern (27 oktober 1999)

NRC Webpagina's
10 NOVEMBER 1999


( a d v e r t e n t i e s )

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)