U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Zuid-Holland ontdekt nieuwe bankrekening
DEN HAAG, 3 NOV. De provincie Zuid-Holland heeft een bankrekening ontdekt die niet eerder in diverse onderzoeken naar de bankiersaffaire aan het licht is gekomen. Het gaat om een investerings- en beleggingsrekening bij Delta Lloyd. Deze rekening werd beheerd door de treasury-afdeling van thesaurier K. Baarspul.

Kabinet Antillen 'vrijwel rond'
ROTTERDAM, 3 NOV.De Nederlandse Antillen hebben volgens een woordvoerder van het Antillenhuis "zo goed als zeker" een nieuw kabinet. Dit komt onder leiding te staan van Miguel Pourier (60) van de Partido Antia Restructera.

Bezwaren tegen overname dagblad
AMSTERDAM, 3 NOV. De overname van het regionale dagblad De Limburger door het Telegraaf-concern staat op losse schroeven. De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) vindt dat de Amsterdamse uitgever met de acquisitie een bijna-monopolie in Limburg verwerft en stelt een nader onderzoek in.

Epidemieën dreigen in India
CALCUTTA, 3 NOV. De Indiase deelstaat Orissa die is getroffen door een van de zwaarste cyclonen van deze eeuw, wordt bedreigd door honger en epidemieën. Overlevenden plunderen voedsel en hulpgoederen. Volgens schattingen van de militaire autoriteiten kan het dodental oplopen tot tien- twintigduizend.

Zeelieden vermist bij Sumatra
ROTTERDAM, 3 NOV. Twee Nederlandse en drie Filippijnse opvarenden van een transportschip van Dockship, een dochteronderneming van Heerema, worden vermist nadat het vaartuig in de nacht van maandag op dinsdag is gekapseisd in de wateren van Singapore, voor de kust van Sumatra.

"Prinsjesdag week eerder"
PAPENDAL, 3 NOV. De nieuwe voorzitter van NOC*NSF, Hans Blankert, wil premier Kok voorstellen volgend jaar prinsjesdag een week eerder te houden. Kroonprins en IOC-lid Willem-Alexander en kabinetsleden hoeven dan niet meteen na de opening van de Olympische Spelen in Sydney naar Nederland terug. De derde dinsdag van september als dag voor de opening van het parlementaire jaar wordt echter genoemd in de grondwet.

NRC Webpagina's
3 NOVEMBER 1999



( a d v e r t e n t i e s )

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)