U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Frans weekeindje Amsterdam
De gezichten op BBC World, het nieuwsstation van de BBC voor het buitenland, staan merkbaar strakker. Want er moet bezuinigd worden bij de zender die 150 miljoen huishoudens over de hele wereld zegt te bereiken en de concurrentie met CNN International ruimschoots kan doorstaan. Zo'n zestien miljoen pond verlies maakte BBC World vorig jaar, op een jaarbudget van 25 miljoen pond.

GM en Ford in Internet-deals
De Amerikaanse autofabrikanten General Motors en Ford gaan via Internet zaken doen met hun toeleveranciers. Dat meldt de Britse zakenkrant Financial Times vandaag op zijn website. Ford heeft daartoe Autoxchange opgericht, een joint venture met softwarebedrijf Oracle dat naar verwachting transacties ter waarde van 200 miljard dollar (418 miljard gulden) per jaar zal afhandelen. General Motors heeft, in samenwerking met softwarebedrijf Commerce One, GM Marketsite gecreëerd. Het concern denkt hiermee nog meer om te zetten dan concurrent Ford.

Nederlanders zien niets in chipkaart
Nederlanders zien niets in de chipkaart als alternatief betaalmiddel. Slechts eenderde van de mensen die een Chipper of Chipknip bezit, heeft de kaart weleens opgeladen. "Het is de grootste marketingflop van de laatste jaren", aldus directeur T. Schellekens van Wehkamp gisteren tijdens het zesde Nationaal Chipcard Congres.


Bij nieuwsberichten in de media rijst soms de vraag 'waarom'. Waarom bestaat genetisch gemanipuleerd voedsel? Waarom ontstaat er 'opeens' een griepepidemie? Of waarom doden kinderen kinderen? The Why-files wil op al dit soort vragen een antwoord geven en claimt de vraagbaak van de wetenschap achter het nieuws te zijn. Wie op de site geen antwoord vindt, kan de makers ook een vraag stellen. (whyfiles.news.wisc.edu)

NRC Webpagina's
3 NOVEMBER 1999



( a d v e r t e n t i e )

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)