U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
 
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Verdachte in moord op Jansons
UTRECHT, 26 OKT. Justitie in Utrecht zegt een serieuze verdachte te hebben in de moordzaak van begin dit jaar op de 13-jarige Sybine Jansons uit Maarn.

Groeiend belang Justitie bij boetes
ROTTERDAM, 26 OKT. Verkeersboetes zijn een steeds belangrijker bron van inkomsten voor het ministerie van Justitie. Het Centraal Justitieel Incassobureau in Leeuwarden int dit jaar ruim 600 miljoen gulden aan verkeersboetes, ruim 30 procent meer dan vorig jaar. Door 'intensivering van het verkeerstoezicht' wil Justitie volgend jaar nog eens ten minste 20 procent meer binnenhalen aan boetes. Volgens de Rijksbegroting voor 2000 is het Justitiebudget van 9,3 miljard gulden voor bijna tien procent afhankelijk van boetes en transacties.

Toltunnel voor A2 in Maastricht
MAASTRICHT, 26 OKT. Om de gestaag groeiende verkeersproblemen op en rond de dwars door Maastricht lopende A2 op te lossen, moet de autoweg ter plekke enkele kilometers ondertunneld worden. De enige mogelijkheid om dit project van 450 miljoen gulden te financieren is elektronische tolheffing: één euro per passage.

Overname van Air Holland afgeblazen
ROTTERDAM, 26 OKT. De overname van chartermaatschappij Air Holland door Schreiner Luchtvaart Groep gaat niet door. Volgens directeur Jan Röben van Schreiner bestonden op het laatste moment "te veel onzekerheden" om van de overname een succes te maken.

Kamer tegen verplichting alleenstaande bijstandsouders om te werken
DEN HAAG, 26 OKT. Minister De Vries en staatssecretaris Verstand (Sociale Zaken) hebben de Tweede Kamer er niet van kunnen overtuigen dat alleenstaande ouders in de bijstand geheel of gedeeltelijk verplicht moeten gaan werken.

Avondklok in Elst voor asielzoekers
ELST, 26 OKT. Asielzoekers die in de tijdelijke noodvoorziening in het Utrechtse Elst worden gehuisvest, moeten om half twaalf 's avonds binnen zijn. De avondklok is ingesteld om het gevoel van onrust bij de bevolking weg te nemen.

Junta Pakistan krijgt burgers
NEW DELHI, 26 OKT. De Pakistaanse legerleider, generaal Musharraf, heeft vier burgers aangewezen die naast een aantal generaals plaatsnemen in de nationale veiligheidsraad, het orgaan dat het land voorlopig gaat besturen. Ook zijn twee burgers tot minister van Financiën en Buitenlandse Zaken en één tot procureur-generaal benoemd.

VN stuurt vredesmacht naar Oost-Timor
NEW YORK, 26 OKT. De VN-Veiligheidsraad heeft gisteravond unaniem ingestemd met het zenden van een vredesmacht van bijna 11.000 man naar Oost- Timor. De vredesmacht zal de plaats innemen van INTERFET, de internationale troepenmacht onder leiding van Australië.

Booker-prijs voor Coetzee
LONDEN, 26 OKT. De Zuid-Afrikaanse schrijver J.M. Coetzee heeft gisteren in Londen de Booker-prijs gekregen voor zijn roman Disgrace. Het is voor het eerst dat een auteur voor de tweede keer in zijn carrière met de meest prestigieuze Britse literaire onderscheiding wordt bekroond.

Mitsubishi snijdt fors in personeel
TOKIO, 26 OKT. De Japanse autofabrikant Mitsubishi wil het personeelsbestand met 12.000 mensen terugbrengen. De vermindering moet de komende vier jaar haar beslag krijgen. Nu werken er nog zo'n 90.000 mensen.

Mojo verkocht aan SFX Entertainment
ROTTERDAM, 26 OKT. Mojo, verreweg de grootste organisator van pop- en jazzconcerten in Nederland, komt in handen van SFX Entertainment. Het Amerikaanse bedrijf heeft 80 procent van de aandelen Mojo gekocht.

NRC Webpagina's
26 OKTOBER 1999



( a d v e r t e n t i e s )

NRC Weekeditie voor het Buitenland

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)