U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    M E D I A  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

PCM wil van zender AT5 af

Door onze Amsterdamse redactie
AMSTERDAM, 25 OKT. PCM Uitgevers overweegt het lokale Amsterdamse tv-station AT5 te verkopen als binnen twee jaar geen zicht is op een gezonde exploitatie.

AT5 is volledig eigendom van PCM. Voor de exploitatie ontvangt het tv- station jaarlijks 1,5 miljoen gulden van de gemeente Amsterdam en (via kabelmaatschappij UPC) 2,5 miljoen van de kabelabonnees. De resterende 11 miljoen gulden van de begroting komt uit reclame.

PCM, uitgever van onder meer NRC Handelsblad, heeft de afgelopen zeven jaar circa 13 miljoen gulden in AT5 geïnvesteerd, zonder rendement. De zender draait nu zonder verlies, maar winst wordt in de huidige constellatie niet verwacht.

Volgens PCM-bestuurder B. Knapen legt de wetgeving AT5 veel beperkingen op. Volgens de mediawet mag AT5 alleen in Amsterdam uitzenden en bijvoorbeeld niet in Almere. "Je ziet bij de regionale televisie dat het geloof in de publiek-private samenwerking wat aan het afnemen is. Dat wordt te gecompliceerd." AT5 gaat de komende twee jaar samenwerken met Radio Noord-Holland in een nieuwe provinciale zender. AT5 wil daarbij wel zelfstandig blijven. Hoe het over twee jaar verder moet is onduidelijk. Wat PCM doet als het perspectief voor AT5 verbetert, laat Knapen in het midden. "We vinden AT5 een ontzettend leuke activiteit. Het is een hartstikke aardige zender."

De afgelopen maanden hebben zich volgens AT5-directeur A. Berends "stom toevallig" ook partijen gemeld die willen praten over voortzetting van AT5 als puur commerciële zender.

NRC Webpagina's
25 OKTOBER 1999


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)