U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
Internetgids - in een duidelijke en heldere taal
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Papon gevlucht naar het buitenland
PARIJS, 21 OKT. In Frankrijk is grote opwinding ontstaan nadat oud- minister Maurice Papon zonder moeite naar het buitenland heeft kunnen vluchten. Papon is eerder veroordeeld wegens misdaden tegen de menselijkheid.

EU-inspecteurs doen invallen bij bankkantoren
BRUSSEL, 21 OKT. Inspecteurs van de Europese Commissie hebben gisteren invallen gedaan in hoofdkantoren van banken in Nederland, België en Ierland. In Nederland waren ABN Amro, Grenswisselkantoren (GWK, een dochter van Fortis) en de Nederlandse Vereniging van Banken doelwit. De Commissie verdenkt de banken van prijsafspraken over commissies die ze berekenen bij het omwisselen van valuta van eurolanden. Hierdoor zouden de banken hun provisies sinds de invoering van de euro bijzonder hoog hebben kunnen houden.

'VS plaatsen heimelijk kernwapens'
WASHINGTON, 21 OKT. De Amerikaanse regering heeft tijdens de Koude Oorlog heimelijk duizenden kernwapens in het buitenland geplaatst, soms buiten medeweten van de leiders van die landen. Dat blijkt uit een document van het ministerie van Defensie.

Centrales: geen ruil kolen op gas
DEN HAAG, 21 OKT. De vier grote Nederlandse elektriciteitsproducenten weigeren hun kolencentrales vrijwillig over te schakelen op aardgas, zoals minister Pronk (VROM) verlangt. Die omschakeling is volgens hen zo duur "dat dit bijna een uitnodiging is tot het plegen van harakiri".

Koersval Baan na slechte cijfers
ROTTERDAM, 21 OKT. De koers van het aandeel Baan is vanochtend met ongeveer 10 procent gekelderd op de Amsterdamse beurs na bekendmaking van een fors hoger verlies dan was verwacht. Het softwarebedrijf maakte het afgelopen kwartaal een verlies van ruim 50,4 miljoen gulden.

Asielwet strandt in Hogerhuis
LONDEN, 21 OKT. Het Britse Hogerhuis heeft gisteren een nieuwe asielwet tegengehouden. De wet moest het mogelijk maken om de geldelijke toelage voor asielzoekers deels te vervangen door voedsel- en kledingbonnen.

Huiszoeking bij Netanyahu
TEL AVIV, 21 OKT. De Israelische politie heeft gisteren gouden en zilveren objecten en waardevol geachte schilderijen in de privé- woning, het kantoor en het magazijn van ex-premier Benjamin Netanyahu in beslag genomen.

Britse Orange voor 67 mld Duits
DÜSSELDORF, 21 OKT. Het Duitse concern Mannesmann neemt het Britse mobiele-telefoniebedrijf Orange over voor 67 miljard gulden.


NRC Webpagina's
21 OKTOBER 1999



( a d v e r t e n t i e s )

NRC Weekeditie voor het Buitenland

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)