U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
Internetgids - in een duidelijke en heldere taal
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Harry Bannink (70) overleden
AMSTERDAM, 20 OKT. Harry Bannink, de componist van zeven musicals en meer dan 3.000 liedjes, is gisteravond op 70-jarige leeftijd overleden. Hij was vooral bekend om zijn samenwerking met Annie M.G. Schmidt, met wie hij de musicals schreef en ook de legendarische tv-serie Ja zuster, nee zuster.

Britannica gratis op Internet
ROTTERDAM, 20 OKT. De volledige inhoud van de Encyclopaedia Britannica, de beste encyclopedie ter wereld, is gratis toegankelijk op Internet (www.britannica.com). "Dit is een historische dag voor de dorstigen naar kennis over de hele wereld", aldus Britannica-directeur Don Yannias. "Vroeger was de aanschaf van een Britannica een mijlpaal in het gezinsleven, nu vervullen we onze belofte om de encyclopedie voor steeds meer mensen op de wereld toegankelijk te maken."

Basisschool zoekt sponsor van leraar
NIJMEGEN, 20 OKT. Basisschool De Akker in Nijmegen heeft zo veel leerlingen in de derde groep (34) dat zij het bedrijfsleven vraagt om een extra leraar te betalen.

Ziektepolis 10,6 procent duurder
DEN HAAG, 20 OKT. De particuliere ziektekostenverzekeraars willen volgend jaar hun premies met 10,6 procent verhogen. Dat is ruim 3 procentpunt meer dan tot nu toe werd aangenomen.

Museumkaart bij NS verdwijnt
ROTTERDAM, 20 OKT. De Rabobank en de Nederlandse Spoorwegen stoppen met de gratis museumjaarkaart. De ruim vijf miljoen mensen die daarvan gebruikmaken, krijgen een kaart die 50 procent korting biedt.

Papon op de vlucht voor justitie
PARIJS, 20 OKT. Maurice Papon, de tot tien jaar veroordeelde oorlogsmisdadiger, is op de vlucht voor de Franse justitie. Hij moest zich vanavond melden om morgen de behandeling van zijn zaak in hoger beroep bij te wonen.

Nathalie Sarraute (99) overleden
PARIJS, 20 OKT. De Franse schrijfster Nathalie Sarraute, grondlegster van de 'nouveau roman', is op 99-jarige leeftijd in Parijs overleden.

Actie voor Smith
ROTTERDAM, 20 OKT. Twee juristen streven naar het opheffen van de levenslange schorsing van de Ierse zwemster Michelle Smith. Zij bepleiten dit bij een Zwitserse rechtbank of in Straatsburg.

Inflatiecijfer VS
AMSTERDAM, 20 0KT. De stijging van de prijsindex voor de gezinsconsumptie in de VS bedroeg 0,4 procent ten opzichte van augustus. Op de financiële markten is daarop gematigd gereageerd.

NRC Webpagina's
20 OKTOBER 1999



( a d v e r t e n t i e s )

NRC Weekeditie voor het Buitenland

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)