U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Bieden met de muis
Veilingen afstruinen op zoek naar een mooi stuk; een schilderij, een tweede- hands fiets of misschien een computerspel.Je hoeft er niet meer de deur voor uit: op Internet kan je kopen van een foto en bieden met de muis.

Droge soep en zwaardere kost
Scherp interviewen met zo nu en dan een kwinkslag. Dat vormt volgens hemzelf de kern van zijn kwaliteit als presentator. Felix Meurders (53) hoort bij de eerste generatie popdeejay's, maar hij is niet de baas geworden van een tv-zender of platenmaatschappij - gewoon in dienst van de VARA maakt hij programma's voor radio en tv.

Reformatorische leraren filteren Nederlandse websites
Twintig reformatorische leraren hebben in enkele maanden 70.000 Nederlandse websites beoordeeld op onder meer godslastering, zondagsrust en televisie. 'Je moet de kat niet op het spek binden.'

KPN in Bulgarije
Het telecomconcern KPN en zijn Griekse partner OTE hebben gisteren de onderhandelingen met de Bulgaarse regering afgerond over de overname van het Bulgaarse staatstelecomconcern BTC. KPN en OTE betalen 510 miljoen dollar (ruim 1 miljard gulden) voor een belang van 51 procent in BTC, een tweede nationale GSM-licentie en een belang van 51 procent in Mobikom. De komende drie jaar investeren KPN en OTE nog eens 200 miljoen dollar.

UPC mogelijk in AEX
Het kabelbedrijf UPC en IT-dienstverlener Getronics maken een goede kans opgenomen te worden in de AEX-index met de belangrijkste 25 fondsen van de Amsterdamse beurs. Op basis van de omzetgegevens tot en met 30 september 1999, zo maakte de AEX gisteren bekend, zullen UPC en Getronics mogelijk volgend jaar de plaats innemen van luchtvaartmaatschappij KLM en Buhrmann, een handelshuis in kantoorartikelen. De AEX-index wordt eenmaal per jaar, in februari, aangepast.

Nieuwe 'hard drive' IBM
De computerproducent IBM heeft gisteren een nieuwe 'hard drive' gepresenteerd met een capaciteit van 73 gigabyte. Het apparaat komt volgend jaar op de markt.

Chipmarkt groeit ruim 14 procent
De wereldwijde chipmarkt zal dit jaar met 14,1 procent groeien tot een omzet van ruim 155 miljard dollar (315 miljard gulden). Dat voorspelt het onderzoeksbureau Dataquest. De chips worden voornamelijk afgezet in de communicatiesector, bij pc-fabrikanten en producenten van consumentenelektronica. De groei in de dubbele cijfers blijft aanhouden tot 2002.

Flinke winststijging Sun Microsystems
Sun Microsystems, de Amerikaanse fabrikant van software en computernetwerken, heeft in het derde kwartaal een bedrijfsresultaat geboekt van 274,8 miljoen dollar. Vorig jaar was dat 197,9 miljoen dollar. De omzet steeg 25 procent tot 3,1 miljard dollar. In de resultaten is niet de overname van StarDivision, producent van kantoorsoftware, meegenomen.


Voor kinderen zijn er weinig leuke dingen te doen op Internet. Maar Where on the web is Carmen San diego? is een uitzondering. Daar kunnen jonge webbers een leer zaam en spannend spel spelen dat ze vertrouwd maakt met Internet. Net als in de tekenfilmserie en de computerspelletjes moet je als ge heim agent van de Acme Virtual Detective Agency proberen de snode plannen van de computer schurk Carmen Sandiego te verij delen. Gewapend met codenaam en Super Secret Password kom je tijdens je missie langs diverse websites met leerzame vragen over o.a. geschiedenis. (www.carmensandiego.com)

NRC Webpagina's
16 OKTOBER 1999



( a d v e r t e n t i e )
SIRE - Doof

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)