U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
Internetgids - in een duidelijke en heldere taal
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

'Gevangenis in Vught te streng'
DEN HAAG, 16 OKT. Het regime waaraan de zwaarste gevangenen van Nederland in de strafinrichting in Vught worden blootgesteld moet opnieuw worden bekeken. Raadsheer in de Hoge Raad J.P. Balkema, voorzitter van het hoogste adviesorgaan voor het gevangeniswezen, vindt dat Justitie "op korte termijn een onderzoek moet instellen waarbij wordt bekeken wat het betekent om gedurende een langere periode onder strikte veiligheidsmaatregelen te worden opgesloten".

Miguel Pourier gaat kabinet op Antillen formeren
ROTTERDAM, 16 OKT.De Antilliaanse ex-premier Miguel Pourier is aangewezen als formateur van een nieuw kabinet op de Nederlandse Antillen. Eind vorige week viel de regering-Römer toen de drie coalitiepartijen het niet eens werden over noodzakelijke bezuinigingen. Pourier is leider van de oppositiepartij PAR, nu kandidaat om samen met Römers PNP een nieuwe coalitie aan te gaan. Hij heeft de opdracht gekregen een kabinet van "zo breed mogelijke basis" samen te stellen.

Huiszoeking bij vetverwerker
DORDRECHT, 16 OKT. De politie heeft bij een huiszoeking in een vetverwerkingsbedrijf in Dordrecht stoffen aangetroffen die volgens justitie "mogelijk gevaarlijk zijn voor de volksgezondheid". De huiszoeking had donderdag plaats bij de Dordtse onderneming Services Cleaning Bedrijven in het kader van de 'Operatie Smeltpot'.

Gewonden bij rellen Kosovo
KOSOVSKA MITROVICA, 16 OKT. Bij zware rellen in de Kosovaarse stad Kosovska Mitrovica zijn gisteren vijf Franse en Italiaanse agenten en twee Deense soldaten van de NAVO-vredesmacht KFOR gewondgeraakt. Ruim honderd Albanese betogers werden in een ziekenhuis behandeld.

Zwemster Smith geeft strijd op
ROTTERDAM, 16 OKT. De Ierse zwemster Michelle Smith heeft de strijd tegen haar vierjarige schorsing opgegeven en legt zich neer bij het einde van haar topsportcarrière. Dat zegt haar echtgenoot Erik de Bruin in een reactie op het advies van twee Nederlandse juristen om naar het Europees Hof voor de Rechten van de Mens te stappen.

Kok hekelt gebrek ondernemingszin
AMSTERDAM, 16 OKT. Ondernemers beginnen in Nederland, ondanks een overvloed aan kapitaal, te weinig nieuwe activiteiten. Dat zegt premier Kok in een vraaggesprek in het 'Twintigste jaarboek voor het democratisch socialisme', "Echt ondernemen, nieuwe dingen starten: daar mankeert het op dit moment aan", aldus Kok.

Onderzoek naar grondspeculatie
DEN HAAG, 16 OKT. Het kabinet wil grondspeculanten voortaan de pas afsnijden door zijn eigen grondbeleid doeltreffender te maken. Daartoe is gisteren een interdepartementale onderzoekscommissie ingesteld.

'Schindlers List'
STUTTGART, 16 OKT. Een kwart eeuw heeft op een zolder in Stuttgart een koffer gestaan met documenten van de Duitse zakenman Oskar Schindler. Daaronder de lijst met 1.200 joden die Schindler van de dood redde. Een krant kreeg de koffer van een bejaard echtpaar dat zich over Schindler nalatenschap ontfermde.


NRC Webpagina's
16 OKTOBER 1999



( a d v e r t e n t i e s )

NRC Weekeditie voor het Buitenland

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)