U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
Internetgids - in een duidelijke en heldere taal
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

België schorst besluit illegale buitenlanders
BRUSSEL, 11 OKT. De Belgische regering heeft de legalisering van illegaal in het land verblijvende buitenlanders op het laatste moment uitgesteld. De regering van premier Verhofstadt besloot hier zaterdag toe nadat vrijdagavond de Raad van State een koninklijk besluit schorste waarmee de legalisering was geregeld. Zij wil nu zo snel mogelijk een wetsontwerp bij het parlement indienen om over enkele maanden alsnog illegale buitenlanders een kans te geven officiële Belgische papieren te krijgen.

Verlies SPD in Berlijn valt mee
BERLIJN, 11 OKT. De sociaal-democratische SPD van bondskanselier Gerhard Schröder heeft haar zesde nederlaag op rij geleden, ditmaal in Berlijn. De CDU van burgemeester Eberhard Diepgen won de verkiezingen met 40,6 procent (een winst van 3,2 procent) van de stemmen. De SPD van lijsttrekker Walter Momper verloor met 1,2 procent licht en behaalde 22,4 procent. Momper had gehoopt op 30 procent van de stemmen, maar toonde zich toch opgelucht dat de SPD de tweede partij blijft en niet door de ex-communistische PDS is ingehaald. SPD- partijsecretaris Franz Müntefering stelde aan de hand van het geringe verlies vast dat "het dieptepunt voorbij is".

OM onderzoekt slogans Kollum op discriminatie
LEEUWARDEN, 11 OKT. Het openbaar ministerie in Leeuwarden onderzoekt of mensen zich voorafgaand aan en tijdens de protestmanifestatie tegen het asielzoekerscentrum vorige week in Kollum schuldig hebben gemaakt aan het aanzetten tot discriminatie en vreemdelingenhaat.

Generali wint strijd om INA
ROME, 11 OKT. De Italiaanse verzekeringsmaatschappij Generali heeft de strijd om concurrent INA gewonnen nu de bank San Paolo-Imi, die ook INA wilde inlijven, akkoord is gegaan met een compromisvoorstel. Generali wordt nu de derde verzekeraar in Europa en nummer één op het gebied van levensverzekeringen.

Geen absolute meerderheid PS in Portugal
MADRID, 11 OKT. De regerende Socialistische Partij van Portugal (PS) van premier Guterres is bij de parlementsverkiezingen als grootste partij uit de bus gekomen. Met 113 van de 230 zetels mist ze echter op drie zetels na de absolute meerderheid die in veel peilingen was voorspeld.

Rusland dreigt: mars op Grozny
MOSKOU, 11 OKT. Rusland is bereid de militaire opmars in Tsjetsjenië voort te zetten en op te marcheren naar de hoofdstad Grozny "als de echte Tsjetsjenen daarom vragen". Dat heeft de Russische minister van Defensie gisteren gezegd.

Italië achter coup in Tunesië
ROME, 11 OKT. Italië heeft in 1987 "een soort staatsgreep" in Tunesië georganiseerd, zo heeft de toenmalige chef van de militaire inlichtingendienst SISMI onthuld. Hierdoor kwam de huidige president, Zine El Abidine Ben Ali, aan de macht.

Arrestaties na schietpartij in Rotterdam
ROTTERDAM, 11 OKT. De politie in Rotterdam heeft gisteravond twee mannen aangehouden die ervan worden verdacht betrokken te zijn geweest bij een schiet- en steekpartij op een Antilliaans feest in Rotterdam-Zuid zaterdagnacht, waarbij vijf gewonden vielen.


NRC Webpagina's
11 OKTOBER 1999



( a d v e r t e n t i e s )

NRC Weekeditie voor het Buitenland

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)