U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Commissie waarschuwt Van Buitenen voor boek
De Europese Commissie heeft er "in principe" geen bezwaar tegen dat de Nederlander Paul van Buitenen een boek publiceert over zijn ervaringen als Europees ambtenaar. Maar volgens een woordvoerder van de Commissie is Van Buitenen gewaarschuwd dat hij met de huidige tekst processen riskeert. Omdat de Commissie niet de kans wil lopen zelf voor de rechter gedaagd te worden, wil zij geen officiële goedkeuring voor Van Buitenens manuscript geven.

Philips stopt met handpalmcomputers
Philips stopt met de productie van handpalmcomputers. Deze kleine computers, met de naam Nino, zijn volgens het elektronicaconcern overbodig geworden, nu mobiele telefoons steeds geavanceerder worden. Ook de steeds kleiner en lichter wordende draagbare computers zetten de palmcomputers onder druk.

Meester Toeval is zijn kat kwijt
Tussen de nominaties voor prijzen voor bedenkers van computerspelletjes van de British Academy of Film and Television Arts (Bafta) staat dit jaar een Nederlandse verrassing. De cd-rom Meesters van Macht van Jan Willem Huisman, Sander Hassing en Hayo Wagenaar van het interactieve mediabedrijfje IJsfontein is genomineerd voor het leerzaamste en voor het meest interactieve spel voor kinderen. Masters of Elements, zoals de Engelse versie heet, moet het opnemen tegen grootheden als Zelda van Nintendo en Timo en Pumba van Disney.

Movie World verkocht
Het Duitse pretpark Movie World in Bottrop-Kirchhellen verwisselt van eigenaar. Het Amerikaanse concern Warner Bros verkoopt het park aan Premier Parks. Laatstgenoemde bezit al Walibi-parken. De twee concerns willen samen in 2002 een nieuw pretpark in Madrid openen. Daarmee is een investering van 400 miljoen dollar (824 miljoen gulden) gemoeid.

Barnes & Noble neemt Babbage's over
De grootste Amerikaanse boekhandel Barnes & Noble heeft voor in totaal 215 miljoen dollar (440 miljoen gulden) Babbage's overgenomen, de grootste verkoopketen van videospelletjes en software. Het bedrijf heeft in de Verenigde Staten 495 zaken. Vendex KBB had een belang van 15 procent in Babbage's. Ook dit belang is verkocht. De verkoop levert Vendex KBB een winst na belastingen op van 30 miljoen gulden.

ECD stopt illegale bijverdienste studenten
De Economische Controledienst (ECD) heeft maandag twee studenten in Utrecht aangehouden die op internet illegaal software te koop aanboden. De verdachten verdienden aan de handel in illegale cd-roms enkele duizenden guldens per maand. Het tweetal adverteerde via internet met zelf samengestelde cd-roms met daarop vooral grafische computerprogramma's en talenprogrammatuur. (ANP)


Dat over 84 dagen het jaar 2000 begint, zal voor niemand meer een verrassing zijn. Maar wat ons die dag staat te wachten weet nog niemand. De site International Millennium News verzamelt nieuwsberichten over doemdenkers en feestgangers, biedt de leukste millenniumkoopjes, laat met webcams allerlei plekjes op de wereld zien en verzamelt millenniumgerechten. Verder kunnen bezoekersmeedoen aan een essay- competitie. (www.m2news.com)

NRC Webpagina's
8 OKTOBER 1999



( a d v e r t e n t i e )
SIRE - Doof

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)