U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    M E D I A  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Philips stopt met handpalmcomputers


AMSTERDAM, 8 OKT. Philips stopt met de productie van handpalmcomputers. Deze kleine computers, met de naam Nino, zijn volgens het elektronicaconcern overbodig geworden, nu mobiele telefoons steeds geavanceerder worden. Ook de steeds kleiner en lichter wordende draagbare computers zetten de palmcomputers onder druk.

"De functies die de Nino heeft komen steeds meer in andere apparatuur", meldt een woordvoerster van Philips. De onderneming introduceerde de Nino begin vorig jaar ongeveer tegelijk met Velo, eveneens een kleine computer. De laatste verdween heel snel. De markt voor de handcomputers groeide veel minder hard dan Philips aanvankelijk had verwacht. Volgens een Amerikaans onderzoeksbureau was het concern vorig jaar met een marktaandeel van ongeveer 5 procent nummer vijf van de wereld.

"Er is geen echte markt voor zo'n specifiek product", concludeert Philips nu dan ook.

"De huidige levensduur van apparaten is door de steeds veranderende standaarden veel korter dan vroeger", meent de woordvoerster. Daarom komt het bedrijf niet met een opvolger voor de Nino. Philips heeft volgens haar al een alternatief in de pijplijn: vanaf volgend jaar moet een speciale internettelefoon in de winkels liggen, die ongeveer hetzelfde kan als de handcomputer. (ANP)

NRC Webpagina's
8 OKTOBER 1999


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)