U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
Internetgids - in een duidelijke en heldere taal
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Treinbotsing in Londen eist ten minste 8 levens
LONDEN, 5 OKT. Bij een botsing tussen twee forenzentreinen, vanmorgen in Londen, zijn ten minste acht mensen om het leven gekomen. Meer dan 200 reizigers raakten gewond, van wie 39 ernstig.

De twee druk bezette treinen botsten vanmorgen om elf minuten over acht plaatselijke tijd tegen el kaar even buiten Paddington Stati on, een door forenzen veel gebruikt station in West-Londen. De oorzaak is nog niet bekend.

Deel ziekenhuizen nog niet klaar voor '2000'
DEN HAAG, 5 OKT. Een deel van de ziekenhuizen, ambulancediensten en rampenorganisaties is nog niet voldoende voorbereid op mogelijke computerstoringen bij de komende jaarwisseling. Minister Borst (Volksgezondheid) heeft twee ziekenhuizen bij zich ontboden, zeven andere heeft zij schriftelijk gemaand. Zij moeten een extra krachtsinspanning leveren om hun apparatuur millenniumbestendig te maken. In verreweg de meeste gevallen kan de levering van 'vitale zorg' rond de jaarwisseling wel worden gegarandeerd.

Turks-Griekse toenadering krijgt nieuwe impuls
ISTANBUL, 5 OKT. Met een tweedaags bezoek aan Turkije heeft de Griekse minister van Buitenlandse Zaken, Georges Papandreou, een nieuwe impuls gegeven aan de recente toenadering tussen Ankara en Athene.

Topambtenaar bij Onderwijs weg
ROTTERDAM, 5 OKT. De directeur-generaal beroepsonderwijs, dr. W. Weeda, is met onmiddellijke ingang vertrokken bij het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen.

'Veilige weg' voor Palestijnen
TEL AVIV, 5 OKT. Israel en de Palestijnen hebben gisteravond overeenstemming bereikt over de opening van de 'veilige weg' tussen de Gazastrook en de Westelijke Jordaanoever.

Loezjkov: geen kandidaat
MOSKOU, 5 OKT. Joeri Loezjkov, burgemeester van Moskou, heeft laten weten volgend jaar bij de verkiezingen geen gooi te zullen doen naar het Russische presidentschap.

Veel declaraties Middelburg goed
MIDDELBURG, 5 OKT. Het college van B en W van Middelburg heeft "op enkele uitzonderingen na" in overeensteming met de regels gedeclareerd. Dit concludeert accountantsbureau Deloitte & Touche, dat het declaratiegedrag op verzoek van de gemeenteraad onderzocht.

Hulp voor Kosovo op vuilnisbelt
ROME, 5 OKT. Nadat voor ongeveer honderd ton aan hulpgoederen is ontdekt op vuilnisbelten in de buurt van Napels vermoedt de Italiaanse justitie dat de camorra, de Napolitaanse variant op de mafia, op grote schaal hulpgoederen voor Kosovo heeft gestolen om de meest bruikbare spullen daaruit te verkopen.

Havenbedrijf zelfstandig
ROTTERDAM, 5 OKT. Het Rotterdamse Havenbedrijf gaat zijn commerciële activiteiten onderbrengen in een aparte vennootschap. Ook krijgt het Gemeentelijk Havenbedrijf meer bevoegdheden om zelfstandig beslissingen te nemen. Op die manier wil havenwethouder Simons het Havenbedrijf de mogelijkheid bieden sneller op marktontwikkelingen in te spelen.

Ecuador gokt op bankroet
QUITO, 5 OKT. Ecuador is niet meer in staat zijn verplichtingen aan buitenlandse schuldeisers te voldoen. De regering gokt erop dat een bankroet zal leiden tot aanzienlijke schuldvermindering.


NRC Webpagina's
5 OKTOBER 1999



( a d v e r t e n t i e s )

NRC Weekeditie voor het Buitenland

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)