U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
Internetgids - in een duidelijke en heldere taal
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Granaat ontploft op markt in Kosovo Polje
BELGRADO, 28 SEPT. Bij de ontploffing van een handgranaat op een drukke markt zijn vandaag in Kosovo Polje, niet ver van Pristina, twee Serviërs gedood en veertig mensen ernstig gewond geraakt. Dat meldde vanmiddag het onafhankelijke Joegoslavische persbureau Beta. De vredesmacht KFOR heeft het bericht bevestigd.

Opta dwingt KPN lagere tarieven af
ROTTERDAM, 28 SEPT. Telecombedrijf KPN moet van toezichthouder Opta een aantal binnenlandse tarieven drie jaar met telkens 5,3 procent verlagen. De gemiddelde KPN-abonnee bespaart daardoor in 2002 zestig tot honderd gulden.

Ecuador weigert schuldaflossing
WASHINGTON, 28 SEPT. Ecuador heeft gisteren aangekondigd niet volledig aan zijn buitenlandse financiële verplichtingen te willen voldoen. Daarop is de strijd opgelaaid tussen het Internationale Monetaire Fonds en particuliere banken over wie welk deel van de kosten van financiële crises betaalt.

Vijftig doden bij Russische acties
GROZNY/MOSKOU, 28 SEPT. Bij nieuwe Russische bombardementen zijn gisteren in Tsjetsjenië zeker vijftig doden en tweehonderd gewonden gevallen.

NS-directeur weg na ruzie over loket
ROTTERDAM, 28 SEPT. Marketingdirecteur M. van Eeghen van NS Reizigers vertrekt per 1 oktober bij de Nederlandse Spoorwegen. Zijn besluit om loketten op stations versneld te sluiten bracht hem enkele weken geleden openlijk in conflict met NS-topman Den Besten.

'VN snel naar Sierra Leone'
NEW YORK, 28 SEPT. De Verenigde Naties sturen waarschijnlijk binnenkort een vredesmacht naar het West-Afrikaanse staatje Sierra Leone voor de uitvoering van een vredesakkoord dat in juli is gesloten. Onderdeel daarvan is ontwapening van 45.000 rebellen.

Celstraf voor psychotherapeut
HAARLEM, 28 SEPT. De 57-jarige psychotherapeut Rob van R. uit Uitgeest is gisteren in Haarlem veroordeeld tot acht maanden gevangenisstraf wegens ontucht met twee patiënten. De therapeut mag gedurende vijf jaar zijn beroep niet uitoefenen.

Van Dalsumprijs voor Buysman
AMSTERDAM, 28 SEPT. De Albert van Dalsumprijs voor toneel gaat dit jaar naar John Buysman voor zijn voorstelling Angel eyes, waarin hij de rol van Chet Baker vertolkt.


NRC Webpagina's
28 SEPTEMBER 1999



( a d v e r t e n t i e s )

NRC Weekeditie voor het Buitenland

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)