U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
Internetgids - in een duidelijke en heldere taal
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Moeders in bijstand moeten werken
DEN HAAG, 25 SEPT. Bijstandsmoeders met kinderen jonger dan vijf jaar worden verplicht te solliciteren naar een deeltijdbaan van ongeveer vierentwintig uur per week of moeten zich laten scholen.

VN probeerden tekst Rushdie te censureren
AMSTERDAM, 25 SEPT. De Verenigde Naties hebben vergeefs geprobeerd een tekst van Salman Rushdie te censureren. Het gaat om een bijdrage van Rushdie aan een boek met 'brieven voor de zesmiljardste wereldburger'. Dat heeft de Nederlandse uitgeverij Podium bevestigd.

Jakarta schort omstreden wet op
JAKARTA, 25 SEPT. De Indonesische regering heeft gisteren besloten een veiligheidswet op te schorten. De wet heeft twee dagen lang bloedige onlusten in Jakarta ontketend. Gisteren, de tweede dag van de onlusten, vielen vier doden, drie demonstranten en een politieman.

Australische ambassade weer beschoten
JAKARTA, 25 SEPT. De Australische ambassade in de Indonesische hoofdstad Jakarta is gisteren voor de tweede keer deze week beschoten. Dat heeft een diplomaat vanmorgen bekendgemaakt. Niemand is gewond geraakt. De daders zijn onbekend.

Andreotti vrijgesproken van moord
ROME, 25 SEPT. De voormalige Italiaanse premier Giulio Andreotti is gisteren vrijgesproken van de geruchtmakende beschuldiging dat hij twintig jaar geleden door de mafia een journalist heeft laten vermoorden die belastende informatie over hem wilde publiceren.

Adempauze in conflict top EZ
AMSTERDAM, 25 SEPT. In het conflict tussen minister Jorritsma (Economische Zaken) en haar topambtenaar S. van Wijnbergen is een adempauze ingelast. Maandag praten beiden vergezeld van advocaten verder.

Arrestatie in zaak-Appelscha
LEEUWARDEN, 25 SEPT. Een 29-jarige vrouw uit de Friese gemeente Ooststellingwerf is gistermiddag door de politie aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de dood van de 1-jarige Risanne Tissing uit Appelscha. Het lichaam van het meisje werd maandagavond dood aangetroffen in een sloot achter haar ouderlijk huis.

'Verkrachting soms acceptabel'
LONDEN, 25 SEPT. De helft van de Britse jongeren vindt verkrachting onder bepaalde omstandigheden acceptabel. Dat wijst een studie uit van onderzoekers van een aantal Britse universiteiten onder meer dan 2.000 jongeren tussen de 14 en 21 jaar oud.

Tennissers in evenwicht
GUAYAQUIL, 25 SEPT. Het Nederlandse Davis-Cupteam staat in de promotie- degradatiewedstrijd tegen Ecuador na de eerste speeldag op gelijke hoogte met het gastland. In Guayaquil verloor Jan Siemerink de openingspartij. Sjeng Schalken zorgde daarna voor een 1-1 tussenstand.

Europa leidt bij Ryder Cup
BOSTON, 25 SEPT. Het Europese golfteam heeft op de eerste speeldag van het toernooi om de Ryder Cup een 6-2 voorsprong genomen op de VS. De landenwedstrijd in Boston wordt morgen afgesloten.


NRC Webpagina's
25 SEPTEMBER 1999



( a d v e r t e n t i e s )

NRC Weekeditie voor het Buitenland

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)