U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O  &   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

T V   V O O R A F :
Atlantis, maar dan met bergen
Mijn vader las op zijn vijftiende Dostojevski in het Frans. Ik geloof dat hij had gehoopt dat ik hem daarin zou volgen, maar ik kon het niet. Omdat het moest, zette ik me op mijn dertiende zuchtend aan Kontiki van Thor Heijerdal, maar ik miste ze: Marjoleintje van het pleintje, Kathinka van de huishoudschool, Pitty in de vierde. 'Meisjesboekenkind', hoonde vader. Het is waar. Van de meeste literaire werken die ik, veel te jong om ze te kunnen begrijpen, heb gelezen herinner ik me niets. Maar dat de Opa van Heidi geitenmelk in een kom schonk met een stuk brood erbij en hoe Clara opstond uit haar rolstoel en weer kon lopen, doordat de frisse berglucht haar had genezen, dat weet ik nog precies.


T V   V O O R A F :


Filmquiz
Uit welke Nederlandse film komt dit citaat? "Beiden hadden in de maag resten van een vegetarische maaltijd - linzen, gierst, wortelsap. Eén van hen had daarna ook nog een frikadel genuttigd."


T V   V O O R A F :


Een lezende dichter
Onlangs schreef Hans Keller in het Cultureel Supplement van deze krant hoe hij in Amerika op zoek was naar beelden van dichters die voorlezen. Die bleken nogal zeldzaam. De camera kon zich maar zelden bedwingen en dwaalde vaak al na enkele regels af van het lezende dichtersgezicht om poëtisch naar blaadjes in het zonlicht te staren, naar voorbij stromend water, naar een park in de ochtend of een zonsondergang boven een stad.


NRC Webpagina's
25 SEPTEMBER 1999


Videoclip


E-mail uit New York

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)