U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O  &   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

B E E L D :
Morele angsten
Precies geteld heb ik niet maar ik dacht minder vierkante meter hoed in de Ridderzaal te zien dan vorig jaar. De vrouwelijke ministers waren minder giebelig en Zalm bedwong zijn schaterlach. Het paarse verkiezingssucces is alweer een jaar geleden en ze hebben wat ruzie gehad.


T V   V O O R A F :


Tussen aanrecht en computer
Als oudere mannen met baarden en brillen, of als stoere jongens die van wanten weten als een monitor explodeert, zo zien computerspecialisten eruit volgens een klas dertienjarige leerlingen van de Fulmore Middle School in Austin, Texas. Slechts één meisje tekent een vrouwelijke computerexpert in de documentaire De computer is geen meisje die de RVU vanavond uitzendt als onderdeel van de themamaand Wat nou pubers?Meisjes hebben het moeilijk in de informatiemaatschappij, zo luidt het uitgangspunt van de film. Ze weten minder van computers dan jongens en als ze al interesse hebben voor informatica wordt dat niet gestimuleerd door hun ouders en de school.


F I L M   V O O R A F :


Vrouwelijk moordkanon
Pam vecht in de huid van stripheldin Barb Wire, gehuld in strak leer. Ze praat niet, ze sist. Ze scheurt rond op een enorme motor en is woest, zakelijk, op geld belust, doortrapt en meedogenloos. En al heeft ze stiekem een klein hartje, met kerels die haar 'babe' noemen maakt ze korte metten. Die slacht ze onmiddelijk af.


NRC Webpagina's
22 SEPTEMBER 1999


Videoclip


E-mail uit New York

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)