U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

De schijn van veiligheid was bedrieglijk
De Nederlandse journalist Sander Thoenes is gisteren in Dili gedood. "De soldaten schreeuwden 'schiet hem dood' in het Indonesisch. Niet in het Tetum, onze eigen taal."

Journalist Thoenes in Dili gedood
De Nederlandse journalist Sander Thoenes, werkzaam voor de Financial Times en Vrij Nederland, is in Dili om het leven gebracht. De commandant van de internationale vredesmacht in Oost-Timor, Peter Cosgrove, heeft vanochtend gewaarschuwd dat de situatie in de provincie nog uiterst gevaarlijk is.

Eijk zal dictaten herzien
De pas benoemde bisschop van Groningen, W.J. Eijk, zal zijn collegedictaten op het gebied van homoseksualiteit herzien, mochten de teksten ooit nog worden gebruikt. Dat is afgesproken in een tweede gesprek dat de Friese en Groningse afdelingen van het COC afgelopen maandag hebben gevoerd.

Biograaf: Reagan is een leeghoofd
Het is officieel: de biograaf die door Ronald Reagan zelf is aangewezen, concludeert in een zeer omstreden biografie dat de veertigste president van de Verenigde Staten een leeghoofd was.

Gratis Internet bestaat niet
Nu op grote schaal gratis Internet wordt aangeboden, zijn heldere afspraken over het gebruik van het overbelaste telefoonnet noodzakelijk, meent Jens Arnbak. Want wie draait eigenlijk op voor de kosten van dat gratis surfen?

Abonnees telefonie dupe gratis Internet
De toezichthouder op de telecommarkt, Opta, plaatst vraagtekens bij de opkomst van gratis Internet in Nederland. Opta vindt dat gewone telefoonabonnees ten onrechte meebetalen aan dit Internetgebruik.

Kijken zonder Britse tante
Veel schotelbezitters hebben naar dit moment uitgekeken: de BBC en Channel 4, allerlei sportkanalen van Sky en nog een heleboel meer Britse televisie zijn te zien via de schotel. Voor het eerst is er een bedrijf in Nederland dat de daarvoor benodigde apparatuur daarvoor aanbiedt, voor 2500 gulden plus nog eventuele abonnementskosten.

Bertelsmann wil groei in Internet
De Duitse uitgever Bertelsmann verwacht over drie jaar 10 procent van zijn omzet te behalen uit het Internet tegen 1,4 procent in dit jaar. Dat heeft een bestuurslid van de uitgever gezegd in een interview met een Duits weekblad. De Duitsers zijn in Nederland bijvoorbeeld actief met de Internetboekhandel BOL. (AFP)


Wie alles wil weten over het heelal moet op de website Welcome to the Universe zijn. De site is zeer toegankelijk en van hoge kwaliteit. Leer alles wat er te leren valt over de aarde, de andere planeten, de zon en de rest van het universum. Wat zijn zwarte gaten en hoe is de kosmos opgebouwd? Naast een prachtig fotoarchief en een kinderpagina biedt de site ook een overzicht van verschillende ruimtevaartmissies.

(www.windows.umich.edu/)

NRC Webpagina's
22 SEPTEMBER 1999



( a d v e r t e n t i e )
SIRE - Doof

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)