U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O  &   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

T V   V O O R A F :
Gergjev's beeldende overredingskracht
Het Rotterdamse Gergjev Festival krijgt elk jaar via de televisie een nationalere betekenis. De NPS werkt al lange tijd aan een opmerkelijke reeks van bijzondere tv-programma's met en over de Russische dirigent Valery Gergjev, de chef-dirigent van het Rotterdams Philharmonisch Orkest.


T V   V O O R A F :


Ongekunsteld spontaan
Tot voor kort dacht ik net als de Avro: zet Angela Groothuizen in een busje, laat haar ergens naar toe rijden en het levert altijd wel verrassende of leuke momenten op. Eigenlijk denk ik dat nog steeds. Veel Nederlandse aardbewoonsters doen lekker spontaan omdat ze hopen dat hun vrienden vervolgens tegen elkaar zeggen: 'wat is ze toch lekker spontaan!' En die vrienden zijn inderdaad zo spontaan om dat na elke geforceerde spontaniteitsaanval te denken en te zeggen.


F I L M   V O O R A F :


Het Spaanse paard
Het winnen van een Gouden Kalf voor een korte film in een vroeg stadium van je carrière kan de voorbode van een Oscar zijn, zoals in het geval van Mike van Diem (Alaska, 1989), maar ook tot totale vergetelheid leiden. Van winnaars als Sjef Lagro (Requiem, 1986) of Paolo Pistolesi (Schrödingers kat, 1990) werd nadien weinig meer vernomen; Elbert van Strien, die in 1993 zijn voortreffelijke eindexamenfilm De marionettenwereld bekroond zag worden, duikt zes jaar later pas weer op, met de Lolamoviola-aflevering Het Spaanse paard. De op een scenario van Scato van Opstall gebaseerde korte speelfilm is vooral een gemiste kans, en geen bevestiging van het originele talent van de regisseur.

NRC Webpagina's
18 SEPTEMBER 1999


Videoclip


E-mail uit New York

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)