U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
 
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Brandstichting en terreur op Timor gaan door
DILI/DARWIN, 18 SEPT. Aan de vooravond van de komst van de internationale vredesmacht naar Oost-Timor komen er nieuwe berichten over terreurdaden van pro-Indonesische milities, ditmaal in Oekuse, een Oost-Timorese enclave aan de noordkust van West-Timor. Volgens de Australische radiozender ABC hebben de milities duizenden huizen in brand gestoken en is er een vluchtelingenstroom uit de enclave op gang gekomen richting Oost-Timor.

Zorgverlof van tien dagen
DEN HAAG, 18 SEPT. Werknemers krijgen recht op tien dagen betaald zorgverlof per jaar. In die tijd mogen ze zorgen voor hun zieke partner of kinderen, niet voor ouders als die niet inwonend zijn. Dat heeft het kabinet gisteren besloten.

Televisienetten krijgen een duidelijker profiel
HILVERSUM, 18 SEPT. De publieke omroepen zijn gisteren unaniem akkoord gegaan met een nieuwe zenderindeling. Nederland 1 moet nu het 'verdiepende net met vertrouwde culturele waarden en levensbeschouwelijke programma's' worden, Nederland 2 het 'toegankelijke, universele net' en Nederland 3 het 'verdiepende en grensverkennende net met een cultureel progressieve inslag'.

Middeninkomens gaan erop vooruit
DEN HAAG, 18 SEPT. Het kabinet wil bij de invoering van het nieuwe belastingstelsel, over twee jaar, "iets meer" doen voor de middeninkomens dan nu is voorzien. Premier Kok zei gisteren dat de verantwoordelijke bewindspersonen op Financiën is gevraagd nog eens "creatief te kijken" naar de koopkrachtstijging van de middeninkomens.

VS belonen Noord-Korea
WASHINGTON, 18 SEPT. De Verenigde Staten hebben gisteren een deel van hun economische sancties tegen Noord-Korea opgeheven. Washington reageert daarmee op de belofte van Noord-Korea om af te zien van nieuwe raketlanceringen.

Bankroet bedreigt pompen aan grens
ROTTERDAM, 18 SEPT. Eén op de vijf tankstations in de grensstreek dreigt failliet te gaan. Dat is volgens MKB Nederland het gevolg van de terugvordering van eerder toegekende subsidies door het ministerie van Financiën.

Hoger salaris president VS
WASHINGTON, 18 SEPT. De volgende Amerikaanse president zal twee keer zoveel verdienen als Bill Clinton. Het Congres heeft een wetsvoorstel aangenomen waardoor het presidentiële salaris wordt verdubbeld tot 400.000 dollar, ruim acht ton.

Jan Ullrich op kop in Vuelta
ARCALIS, 18 SEPT. Jan Ullrich heeft de leiding genomen in de Ronde van Spanje. De Duitse wielrenner nam de leiderstrui over van de Spanjaard Abraham Olano, die gisteren ruim acht minuten verspeelde.

Zwaardere straf hormoonboeren
DEN HAAG, 18 SEPT. Nederland moet het gebruik van groeihormonen in vee zwaarder gaan bestraffen. Dat schrijft staatssecretaris Faber in een brief aan de Tweede Kamer.

NRC Webpagina's
18 SEPTEMBER 1999



( a d v e r t e n t i e s )

NRC Weekeditie voor het Buitenland

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)