U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
 
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

'Gegevens politie naar particuliere recherchebureaus'
ROTTERDAM, 9 SEPT. Commerciële recherchebureaus moeten ten behoeve van hun werkzaamheden de beschikking kunnen krijgen over politie- informatie.Dit zegt hoofdcommissaris P.Tieleman van het korps Zuid- Holland-Zuid, die binnen de Raad van Hoofdcommissarissen belast is met de particuliere beveiliging, vandaag in deze krant.

Noodnet telefoon blijkt slecht te functioneren
ROTTERDAM, 9 SEPT. Het 'nationaal noodnet', een telefoonnet waarop overheden en hulpdiensten kunnen overschakelen als het gewone net uitvalt, functioneert slecht. Dat is gebleken tijdens een landelijke rampenoefening die woensdagavond is gehouden.

Israel laat eerste 199 Palestijnse gevangenen vrij
JERUZALEM, 9 SEPT. Israel heeft vanmorgen 199 Palestijnse gevangenen vrijgelaten, waarmee een begin is gemaakt met de uitvoering van het Israelisch-Palestijns akkoord dat vorige week vrijdag werd gesloten. Het Israelische parlement stemde gisteren in met het akkoord.

CBS: Nederland leeft niet op de pof
DEN HAAG, 9 SEPT. Nederlandse huishoudens consumeren meer dan ooit, maar leven niet op de pof. Dat zegt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) in zijn vanochtend gepresenteerde jaarlijkse Nationale Rekeningen.

'Politie screent stiekem relaties '
DEN HAAG, 9 SEPT. De politie moet snel een eind maken aan 'stiekeme onderzoeken' naar relaties van toekomstig personeel. Dat schrijft de Registratiekamer vandaag aan minister Peper (Binnenlandse Zaken).

Laurus verliest omzet in Benelux
AMSTERDAM, 9 SEPT. Detailhandelsconcern Laurus heeft zijn omzet en marktaandeel in de Benelux het voorbije halfjaar zien dalen. In Nederland daalde de omzet met een procent. De resultaten bij Edah vielen tegen. Konmar, Super de Boer en Basismarkt deden het goed.

Tekenaar Mark Smeets overleden
BAARLO, 9 SEPT. De tekenaar Mark Smeets is gisteren op 57-jarige leeftijd in Baarlo na een ziekte overleden. Hij maakte ondermeer twintig jaar illustraties voor NRC Handelsblad.

Lichte groei van economie Japan
TOKIO, 9 SEPT. De Japanse economie is in de periode april-juni met 0,2 procent gegroeid ten opzichte van het vorige kwartaal. Dit heeft het Japanse Economisch Planbureau vandaag bekendgemaakt.


NRC Webpagina's
9 SEPTEMBER 1999



( a d v e r t e n t i e s )

NRC Weekeditie voor het Buitenland

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)