U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Rampen oefenen met operatie Sneeuwklokje
Alle provincies hielden gisteren een rampenoefening met millennium tint. Ook Utrecht kwam ernstig in de problemen: Gif in de Lek!

Buitenlands beleid moet zich niet laten leiden door CNN
De informatierevolutie leidt er toe dat burgers en politici geconfronteerd met mensonterende beelden zich binnen luttele uren achter één of andere zaak scharen. Volgens J.J. van Aartsen kan buitenlands beleid niet gebaseerd zijn op primaire emoties.

Nederland blijft achter in elektronische handel
Op het gebied van elektronische handel loopt Nederland flink achter bij de andere Europese landen. Europa scoort op zijn beurt laag in vergelijking met de Verenigde Staten, maar is hard bezig met een inhaalslag. Dat blijkt uit het vandaag in Parijs gepresenteerde onderzoek 'eEurope takes off' van Andersen Consulting. Het onderzoek is ingesteld onder 350 topmanagers in Europa en 60 in de Verenigde Staten.

Zomaar aardige mannen
Vlakbij Scheveningen woont een accountant. Hij is streng in de (financiële) leer en heeft gedurende zijn loopbaan menigeen voor uitglijders behoed. Zijn gestrengheid doet losbandigen in de financiële leer wel eens zuchten, maar toch vinden zij hem een aardige man. Hij is iemand die tijdens een bespreking een vogel op de vensterbank ziet zitten en enthousiast uitroept: "Kijk, een koet!" Aangezien de meesten in zijn omgeving nog geen kanariepiet van een mus kunnen onderscheiden, dwingt hij met zijn kennis der natuur niet alleen bewondering maar ook genegenheid af.

Naam voor Russische zakenkrant
De Russische zakenkrant die is opgericht door Independent Media, waarin VNU een belang van 35 procent heeft, The Wall Street Journal (Dow Jones) en Financial Times (Pearson) heeft eindelijk een naam. 'Vedomosti' wordt verspreid in een oplage van 25.000 stuks. De drie deelnemende partijen investeren in totaal 10 miljoen dollar (21 miljoen gulden) in de krant. Na een jaar moet de oplage 60.000 bedragen. (ANP)

Belegger beloont optimisme Baan
Softwareproducent Baan was vanochtend de absolute ster op de Amsterdamse effectenbeurs. Op een verder rustige beurs steeg het aandeel maar liefst 11 procent in waarde tot 13,55 euro. Aanleiding tot de grote stijging waren uitlatingen van bestuursvoorzitter Mary Coleman over mogelijke grote opdrachten in de nabije toekomst. Een woordvoerder van Baan kon vanochtend de uitspraken van Coleman niet bevestigen. Volgens analisten die aanwezig waren bij een technologie-conferentie in Parijs zou Coleman hebben gezegd dat in het lopende kwartaal mogelijk nog zes grote orders worden aangekondigd. "De patiënt is de operatiezaal uit en leert weer lopen", aldus een analist over de situatie bij Baan.


Gisteren heeft een aantal wereldleiders onder wie de Amerikaanse president Clinton het startsein gegeven voor NetAid, een website van de Verenigde Naties. De site wil de bezoekers aanzetten om geld te doneren voor de bestrijding van de wereldarmoede. Zo vinden op 9 oktober drie benefiet-concerten plaats die te volgen zijn op NetAid. Verder moet de site een bron van kennis gaan vormen voor mensen in arme landen.
(www.netaid.org)

NRC Webpagina's
9 SEPTEMBER 1999



( a d v e r t e n t i e )
SIRE - Doof

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)