U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Kranten in de slag met bijlagen
Twee landelijke dagbladen verschijnen morgen voor het eerst met ambitieuze wekelijkse kleurenmagazines. De teneur: zwaarder en ook lichter. Maar of lezer en adverteerder hierop zitten te wachten, staat nog niet vast.

RVD: tijden van terughoudendheid voorbij
De RVD maakte deze week meer bekend over het liefdesleven van de kroonprins dan de dienst ooit eerder had gedaan.

'VS willen Rusland zwart maken'
Moskou is in woede ontstoken over de aanhoudende stroom berichten over de verdwijning van miljarden dollars uit Rusland via The Bank of New York. Na aanvankelijk laconiek te hebben gereageerd stellen regering en media nu unaniem dat de affaire is verzonnen om Rusland in een kwaad daglicht te stellen.

Werknemer op Internet aan banden
Werkgevers kunnen opgelucht ademhalen. Software-importeur WinRoute komt met software om Internetgebruik van werknemers te beperken. Met het programma WinRoute Pro kan een beperkt aantal sites (Internetpagina's) worden ingesteld die werknemers kunnen raadplegen. Daarnaast is het mogelijk een tijdslimiet te programmeren. Verder biedt het programma volgens de importeur bescherming tegen computerkrakers.

Omslag Microsoft
De Amerikaanse softwarefabrikant Microsoft heeft Richard Belluzzo aangesteld om leiding te gaan geven aan de internet-activiteiten van het bedrijf. Microsoft geeft daarmee gehoor aan de kritiek dat het bedrijf het wereldwijde web nog niet serieus genoeg neemt.

Werknemers prefereren file boven de computer thuis
De vakantie is voorbij en Nederland staat weer massaal in de file. En dus rijst opnieuw de vraag: wat te doen aan het dichtgeslipte wegennet? Kan telewerken uitkomst bieden?

De pers moet Argentinië realistisch tegemoettreden
Het vaderland van de nieuwe vriendin van de kroonprins roept bij velen herinneringen op aan het repressieve bewind onder leiding van juntaleider Videla. Maar datzelfde vaderland heeft min of meer afgerekend met het verleden en probeert de blik op de toekomst te richten. Die beslissing dient gerespecteerd te worden, vindt H.Ph. Vogel.

Virtuele betweters
Betweters telt het voetbal in overvloed. Toeschouwer, tv-kijker en krantenlezer - een voor een menen ze verstand te hebben van de volkssport nummer één. Hoe de opstelling van hun favoriete club eruit moet zien. Welke speler gekocht of verkocht moet worden. Welke tactiek gevolgd dient te worden. Werkelijk alles weten ze, die zelfbenoemde deskundigen.

Kamer achter plan open tv-net
Een ruime meerderheid van de Tweede Kamer is voor invoering van een lijst met evenementen die behouden moeten blijven voor het open televisienet en dus niet achter de decoder mogen verdwijnen. Dat bleek gisteren tijdens een debat over de implementatie van een Europese richtlijn. Staatssecretaris Van der Ploeg (Media) had al een 'groslijst' samengesteld van evenementen die niet achter de decoder mogen verdwijnen. Op die lijst stonden onder meer de Elfstedentocht, het Prinsengrachtconcert en voetbaltoernooien.

'Fotografen onschuldig aan dood Diana'
Een Franse onderzoeksrechter heeft vandaag alle negen persfotografen vrijgesproken, die werden verdacht van betrokkenheid bij het auto- ongeluk dat prinses Diana en haar vriend Dodi Al-Fayed augustus 1997 het leven kostte. Volgens rechter Henry Stephan is het alcohol- en drugsgebruik van de chauffeur die leidden tot onverantwoord rijgedrag, de oorzaak van het ongeluk geweest, en niet de opdringerigheid van de achtervolgende fotografen. De vader van Dodi, eigenaar van Harrods, heeft aangekondigd in beroep te gaan.

Prins Edward betuigt spijt
Prins Edward, zoon van de Britse koningin Elizabeth, heeft zijn excuses gemaakt voor opmerkingen in een vraaggesprek met The New York Times, waarin hij had gezegd dat de Britten hem zijn succes misgunden. "Mijn land beledigen is het laatste dat ik wilde doen", aldus de prins gisteren in een verklaring. Zijn vader, de Hertog van Edinburgh, moest kortgeleden eveneens formeel woorden terugnemen. Tijdens een bezoek aan een Schotse elektronica-fabriek had hij over een zekeringkast gezegd: "Die lijkt wel door een indiaan in elkaar gezet."

NYSE naar beurs in 2000
De New York Stock Exchange (NYSE) gaat dit jaar nog niet naar de beurs. Dit heeft de president van de Amerikaanse effectenbeurs, Richard Grasso, gezegd. Hij voorziet een beursgang voor het komende jaar. 'Wall Street' wil met de beursgang kapitaal vergaren waarmee kan worden geëxpandeerd en geïnvesteerd in nieuwe vormen van effectenhandel, zoals via Internet.

E-commerce afgelopen jaar verdubbeld
Het aantal internetters groeit in Nederland minder hard dan verwacht, maar degenen die op het wereldwijde net zitten kopen steeds meer producten online. In de periode april 1998 - maart 1999 verdubbelde het aantal aankopen via internet ten opzichte van een jaar eerder. In totaal gaven 830.000 internetsurfers meer dan 1 miljard gulden uit. Uit gegevens van marktonderzoeker Multiscope in Den Bosch blijkt dat het overgrote gedeelte van de aankopen zakelijk is, ruim 60 procent. Privé- surfers blijken vooral veel boeken en cd's op internet te kopen. Toch gaat daar niet het meeste geld in om. Hardware (computers en dergelijke) en reizen zijn goed voor respectievelijk 92 miljoen en 82 miljoen gulden. Bedrijven spenderen daarentegen meer aan software, ruim 110 miljoen. Ook zij kopen echter regelmatig computers en randapparatuur via het net.


Zijn computervirussen je ergste nachtmerrie? Doorbreek nu je onwetendheid en leer alles over deze digitale plaaggeesten bij het Antivirus Center. Op deze Nederlandstalige en gebruiksvriendelijke site kom je alles te weten over virussen, Trojaanse paarden en de verschillende antivirusprogramma's die op de markt zijn. Bovendien is er een handig downloadcenter. Nu hoef je nooit meer badend in het zweet wakker te worden. (www.virusalerts.net/avcenter)

NRC Webpagina's
3 SEPTEMBER 1999



( a d v e r t e n t i e )
SIRE - Doof

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)