U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
 
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Akkoord Israel en Palestijnen over gevangenen
JERUZALEM, 3 SEPT. Palestijnse onderhandelaars zeggen dat de kwestie van vrijlating door Israel van Palestijnse gevangenen is opgelost. Israelische bronnen bevestigen dit, aldus radio Israel. Maar "er is nog wat meningsverschil over enkele andere kwesties" die een akkoord over tenuitvoerlegging van het Akkoord van Wye nog in de weg staan, aldus de Palestijnen. Daaronder is de kwestie van eenzijdige uitroeping van de Palestijnse staat. Wanneer een akkoord kan worden getekend, was vanmiddag nog niet duidelijk.

Politie belegt deel van de reserves
AMSTERDAM, 3 SEPT. De Amsterdamse politie heeft vorig jaar 8,6 miljoen gulden verdiend met beleggen, zo meldt de jaarrekening van het korps Amsterdam-Amstelland. De reserves van het korps bedragen 168 miljoen gulden. Hiervan wordt tien miljoen in beleggingen gestoken.

Sharon leider Likudpartij
TEL AVIV, 3 SEPT. De 71-jarige Ariel Sharon is gisteren gekozen als leider van de Likudpartij en kandidaat voor het Israelische premierschap.

'FBI stichtte brand bij sekte'
WASHINGTON, 3 SEPT. De Amerikaanse minister Janet Reno (Justitie) heeft beslag laten leggen op geluidsbanden van de FBI. Hieruit zou blijken dat FBI-agenten in april 1993 brand hebben gesticht bij de bestorming van gebouwen waar de sekte van David Koresh in Waco zich had verschanst.

VS en China hervatten overleg
PEKING, 3 SEPT. China en de Verenigde Staten zijn het gisteren eens geworden over hervatting van de gesprekken over toetreding van China tot de Wereldhandelsorganisatie WTO. China brak het overleg vijf maanden geleden af na het Navo-bombardement op de Chinese ambassade in Belgrado.

Krajicek tegen Van Lottum
NEW YORK, 3 SEPT.Richard Krajicek en John van Lottum zijn doorgedrongen tot de derde ronde van de US Open in New York. De Nederlandse tennissers spelen in de volgende ronde tegen elkaar. De Nederlandse Seda Noorlander werd uitgeschakeld.


NRC Webpagina's
3 SEPTEMBER 1999



( a d v e r t e n t i e s )

NRC Weekeditie voor het Buitenland

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)