U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
 
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Belastingaftrek lijfrente vervalt
DEN HAAG, 1 SEPT. De belastingaftrek voor de zeer populaire lijfrentepolissen van maximaal 6.075 gulden wordt afgeschaft. Mensen die sparen voor de oude dag kunnen alleen de kosten voor het dichten van het zogeheten pensioengat nog aftrekken.

Eijk: berichten over mij geven een eenzijdig beeld
GRONINGEN, 1 SEPT. De berichtgeving over de opvattingen van monseigneur W.J. Eijk is eenzijdig en geeft een verkeerd beeld van de pas benoemde bisschop van Groningen. Dat schrijft Eijk zelf in een brief die komende zaterdag en zondag aan de gelovigen van het noordelijke bisdom zal worden voorgelezen. In de brief reageert Eijk voor het eerst op de "onrust die recentelijk is gezaaid" over de collegedictaten die hij tussen 1995 en 1997 opstelde voor de priesterstudenten van Rolduc en het Sint Janscentrum in Den Bosch. Hierin noemt Eijk homoseksualiteit een "neurotische ontwikkelingsstoornis". Homoseksuelen zijn niet in staat tot een onderlinge liefdevolle relatie, aangezien homoseksuele handelingen niet meer zijn dan "wederzijdse zelfbevrediging". Priesters doen er volgens Eijk daarom goed aan homo's voor behandeling door te verwijzen naar een klinisch psycholoog.

Bomaanslag op winkelcentrum naast Kremlin
MOSKOU, 1 SEPT. In een luxueus ondergronds winkelcentrum pal naast de muren van het Kremlin in Moskou zijn gisteravond bij een bomexplosie 41 mensen gewond geraakt, van wie zeven ernstig. De aanslag is per brief opgeëist door de onbekende Bond der Revolutionaire Schrijvers, die oproept tot een "stadsguerrilla tegen de kapitalistische levensstijl".

Bezwaren VVD tegen wet stalking
DEN HAAG, 1 SEPT. De fractie van de VVD in de Tweede Kamer voelt er vooralsnog niet voor stalking of belaging als delict aan te merken en op te nemen in de wetboeken van strafvordering en strafrecht. Dat bleek gisteren tijdens de behandeling van een initiatiefwetsontwerp dat is ingediend door de D66'er Dittrich, het PvdA-lid Swildens-Rozendaal en VVD'er Vos.

Zwitser loog over geheime dienst
BERN, 1 SEPT. Dino Bellasi, een van verduistering verdachte boekhouder van de Zwitserse geheime dienst, heeft gisteren toegegeven dat hij heeft gelogen. Hij zegt spijt te hebben van de beschuldiging dat hij in opdracht van zijn superieuren bezig was aan de opbouw van een niet door de regering gecontroleerde geheime dienst.

Rebellen Congo achter akkoord
JOHANNESBURG, 1 SEPT. Congolese rebellen die strijden tegen de regering van president Laurent Kabila hebben gistermiddag in de Zambiaanse hoofdstad Lusaka het vredesakkoord van 10 juli ondertekend. Ondertekenaars en waarnemers zijn echter sceptisch over de kansen op vrede.

US Open verliest zijn favorieten
NEW YORK, 1 SEPT. De Open Amerikaanse tenniskampioenschappen zijn gisteren plotseling beroofd van zowel de titelverdediger als de nummer één van de wereld. De Australiër Patrick Rafter en de Amerikaan Pete Sampras moesten de strijd beiden wegens blessures staken.

NRC Webpagina's
1 SEPTEMBER 1999



( a d v e r t e n t i e s )

NRC Weekeditie voor het Buitenland

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)