U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Oranje op Internet
Wie antwoord wil hebben op de vraag of kroonprins Willem-Alexander een nieuwe vriendin heeft, komt op de afgelopen nacht geopende Internetsite van het Koninklijk Huis bedrogen uit.

KPN fors omhoog, Brunel keldert
Het aandeel KPN stond vanmorgen in de schijnwerpers op het Damrak. Het telecom-aandeel steeg met 4,7 procent en herstelde daarmee van een koersval gisteren.

Postbode blijft steunpilaar TPG
Beleggers reageerden gisteren teleurgesteld op de halfjaarcijfers van TNT Post Groep. Expressvervoer blijkt kwetsbaar. Post is nog steeds de kurk waar TPG op drijft.

Kabelbedrijf UPC koopt net Haarlem
Kabelmaatschappij UPC koopt voor 150 miljoen gulden het Haarlemse kabelnetwerk. De abonnees van het Haarlemse kabelnet wordt gratis een decoder ter beschikking gesteld.

Uit Europa's regio's
Het project luistert naar de naam TLI (Télévisions locales indépendantes). De kwaliteit van de programma's is voorshands bescheiden: veel kaasmaken op de boerderij of gesponsorde filmpjes over de zegeningen van de rode Bordeaux.

Aparte telefoonnummers Internetverkeer
Internetverkeer gaat binnenkort over een apart telefoonnetwerk. Het ministerie van Verkeer en Waterstaat wil een apart telefoonnummer introduceren, dat Internetverkeer in een vroeg stadium herkent. Het kan dan gemakkelijk van het gewone spraakverkeer worden gescheiden en over een speciaal datanetwerk worden geleid. Dat heeft staatssecretaris M. de Vries gisteren bekend gemaakt. Door de aanhoudende groei van het Internetverkeer en het mobiele telefoonverkeer dreigt volgens haar het netwerk van KPN overbelast te raken. Door de scheiding van de verschillende verkeersstromen zal de druk op het spraaknetwerk aanzienlijk verlicht worden, stelt zij. De nummers beginnen waarschijnlijk met 06760. (ANP)

India klaar voor 2000'
Eind volgende maand heeft India alle mogelijke computerproblemen opgelost die zich rondom de jaarwisseling zouden kunnen voordoen. Volgens de verantwoordelijke man voor het millenniumproject zijn inmiddels zeven van de elf 'cruciale aandachtsgebieden' millenniumbestendig, waaronder havens, leger, telecom en spoorwegen. De bank- en verzekeringswereld is nu nog niet 'millennium-proof'.

IBM in samenwerking met Cisco
Het Amerikaanse computerconcern IBM en de fabrikant van apparatuur voor Internetverkeer Cisco Systems gaan samenwerken op het gebied van technologie, netwerken en dienstverlening. IBM zal onder meer de komende vijf jaar computeronderdelen leveren aan Cisco ter waarde van 2 miljard dollar (4,2 miljard gulden). (AP)


Een fan van de (strip)tekenaar, vormgever en architect Joost Swarte heeft een website over hem opgezet. De site bevat veel tekeningen van Swarte, door hem ontworpen lettertypen en affiches, enkele interviews met Swarte en links naar, bijvoorbeeld, sites waar je Jopo de Pojo- sokken kunt bestellen. De site maakt deel uit van de 'Ultimate Comics Webring', dus ook veel links naar andere stripsites. (www.xs4all.nl/~eblaas)

NRC Webpagina's
1 SEPTEMBER 1999



( a d v e r t e n t i e )
SIRE - Doof

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)