U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    M E D I A  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Exact haalt winstgroei vooral in buitenland


DELFT, 26 AUG. Vooral de buitenlandse activiteiten fungeren als aanjager voor Exact. Het Delftse softwarehuis behaalde over het eerste halfjaar een 109 procent hoger bedrijfsresultaat ( 27,7 miljoen gulden) en een winstsprong van 117 procent naar 20,5 miljoen gulden.

De producent van financiële software voor met name het midden- en kleinbedrijf zegt nu voor het eerst te profiteren van de schaalvoordelen van zijn buitenlandse dochters, waardoor dubbele uitgaven worden voorkomen. Was er in de voorgaande jaren sprake van aanloopverliezen, de afgelopen maanden droegen de buitenlandse werkmaatschappijen duidelijk bij aan de winst.

Ook in omzet groeit Exact International (plus 52 procent) sneller dan de binnenlandse markt (plus 40 procent). Zo sleepte het softwarehuis contracten in de wacht met het Britse Dyson (stofzuigers), het Amerikaanse Ultrak (audio) en Gist-Brocades, dat 45 buitenlandse vestigingen heeft.

Tevreden is Exact ook over de verkoop van nieuwe licenties. De omzet daarin maakte een sprong van 56 procent. De Delfste onderneming verwacht dat ook de overige bedrijfsgroepen (onderhoud en dienstverlening) profiteren van de extra softwareverkopen. In totaal realiseerde het Delftse bedrijf in het eerste semester een omzetgroei van 43 procent naar 162 miljoen gulden.

Exact is gezien de halfjaarcijfers bescheiden in zijn winstverwachting. Het bedrijf denkt niet dat het millenniumprobleem de verkoop van zakelijke software aan het midden- en kleinbedrijf zal afvlakken, zoals bij grotere bedrijven wel het geval is. Ook zet Exact in op verdere buitenlandse groei. Het softwarehuis gaat vooralsnog uit van een winststijging tussen de 20 en 30 procent. (ANP)

NRC Webpagina's
26 AUGUSTUS 1999


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)