U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
 
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Milosevic biedt oppositie alsnog verkiezingen aan
BELGRADO, 19 AUG. Het Joegoslavische regime heeft, aan de vooravond van de grootste protestbijeenkomst van de oppositie tot nu toe, verkiezingen aangekondigd. Dit aanbod is kennelijk bedoeld om een eind te maken aan de golf van protesten. De verkiezingen zouden in november kunnen worden gehouden.

Enertel zoekt rijke partner
ROTTERDAM, 19 AUG. Het Nederlandse telecombedrijf Enertel moet op zoek naar een kapitaalkrachtige partner. Het Amerikaanse Worldport, dat vorig jaar Enertel overnam van negen Nederlandse energie- en kabelbedrijven, kan niet aan zijn financiële verplichten voldoen. Het gaat om de aflossing van een schuld van 300 miljoen gulden.

Winstsprong ABN Amro
AMSTERDAM, 19 AUG. De nettowinst van ABN Amro is in de eerste helft van dit jaar met 29,7 procent gestegen tot 1,4 miljard euro, 3,1 miljard gulden. Nederlands grootste bank verwacht over geheel 1999 minimaal 30 procent winstgroei. Dat heeft bestuursvoorzitter J. Kalff vanmorgen bekendgemaakt.

Duitse politie pakt lang gezochte moordenaar
GREIFSWALD, 19 AUG. Een van de meest gezochte misdadigers van Duitsland, Dieter Zurwehme, is gearresteerd in Greifswald, in het noordoosten van Duitsland. De politie heeft dat vandaag bevestigd. Zurwehme wordt ervan verdacht in maart dit jaar twee echtparen in Remagen op gruwelijke wijze te hebben vermoord. Zijn naam is ook in verband gebracht met de gruwelijke moord op twee Nederlandse echtparen op 20 mei in Monfort in het zuiden van Frankrijk. Zurwehme nam in 1998 de benen tijdens een verlof uit de gevangenis van Bielefeld-Senne. Hij had er sinds 1974 wegens moord vastgezeten.

Brand in tanks na blikseminslag
ROTTERDAM, 19 AUG. In twee olietanks van het op- en overslagbedrijf Team Terminal in Europoort is vanochtend door blikseminslag brand uitgebroken. De tanks bevatten 90.000 kubieke meter ruwe olie. De bliksem sloeg vanochtend om 10.40 uur in, in een afsluitring van een van de tanks. Even later gebeurde hetzelfde bij een andere olietank van hetzelfde bedrijf.

Vrijspraak voor agenten Brazilië
BELÉM, 19 AUG. Een jury in de Braziliaanse stad Belém heeft drie officieren van de militaire politie vrijgesproken die bevel zouden hebben gegeven voor een bloedbad onder 19 landloze boeren op 17 april 1996. In de komende maanden komen nog 150 manschappen voor.

Geen boringen bij het Wad
DEN HAAG, 19 AUG. Het kabinet wil gasboringen in en rondom de Waddenzee door de Nederlandse Aardolie Maatschappij voorlopig tegenhouden.

Extra bewaking op de Flevolijn
AMSTERDAM, 19 AUG. De Nederlandse Spoorwegen scherpen de controles op de Flevolijn aan om het geweld tegen conducteurs terug te dringen. In de treinen zal extra personeel ingezet worden en de kaartcontroles bij de in- en uitgang zullen in samenwerking met de Spoorwegpolitie opgevoerd worden.

Hoger bod van TotalFina op Elf
PARIJS, 19 AUG. Bestuursvoorzitter Thierry Desmarest van oliemaatschappij TotalFina heeft vanochtend aangekondigd dat het bod van zijn bedrijf op concurrent Elf Aquitaine "beperkt kan worden verhoogd". Daarmee versterkt Desmarest zijn positie in de Franse 'olie-oorlog'.

Bod Delhaize op winkelketen VS
BRUSSEL, 19 AUG. Het Belgische supermarktconcern Delhaize heeft een bod uitgebracht van 3,6 miljard dollar op de Amerikaanse supermarktketen Hannaford. Het Nederlandse Ahold, dat ook heeft onderhandeld, wilde zoveel niet betalen.


NRC Webpagina's
19 AUGUSTUS 1999



( a d v e r t e n t i e s )

NRC Weekeditie voor het Buitenland

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)