U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    M E D I A  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Journalist adviseur Bolkestein

Door onze politieke redactie
DEN HAAG, 19 AUG. Europees commissaris Frits Bolkestein heeft politiek verslaggever Derk-Jan Eppink van de Belgische krant De Stadaard aangetrokken als adviseur.

Eppink (40) gaat in Brussel deel uitmaken van het kabinet van de Nederlandse Euro-commissaris. Hij wordt belast met de betrekkingen met het Europees parlement. Eppink is straks één van de zes directe medewerkers van Bolkestein.

De Nederlandse Europees commissaris, die belast is met de Interne markt, mag voor zijn kabinet drie landgenoten aantrekken. De benoeming is nog afhankelijk van de goedkeuring van de nieuwe Europese commissie door het Europees parlement (volgende maand).

Eppink kent het Europees parlement vanuit eerdere werkzaamheden. Begin jaren tachtig liep hij stage bij het Europees parlement. Daarna was hij drie jaar medewerker van de PvdA-delegatie in het Europees parlement die toen onder leiding stond van Piet Dankert.

Eppink werkte eerder bij NRC Handelsblad als redacteur buitenland en als politiek redacteur. Drie jaar geleden maakte hij de overstap naar De Standaard, waar hij politiek verslaggever werd. Vorig jaar publiceerde hij 'Vreemde buren', een boek, waarin hij de politieke cultuur in Belgie en Nederland met elkaar vergeleek.

NRC Webpagina's
19 AUGUSTUS 1999


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)