U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
 
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Kartelbureau verbiedt kongsi van baggeraars
ROTTERDAM, 17 AUG. Negen baggerbedrijven die tweederde van de totale productie van beton- en metselzand in Nederland in handen hebben vormen een illegaal kartel. Dat heeft de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) beslist. Hun onderlinge samenwerking bij de winning van zand is voortaan verboden.

Rijksbegroting nadert evenwicht
DEN HAAG, 17 AUG. De begroting van de Nederlandse overheid komt volgend jaar voor het eerst in een kwart eeuw nagenoeg in evenwicht. Het begrotingstekort daalt in het jaar 2000 dankzij een onverwacht gunstige economische groei naar 0,1 procent van het bruto binnenlands product. Dit staat in de "zeer voorlopige" en nog vertrouwelijke berekeningen van het Centraal Planbureau (CPB), de nationale rekenmeester.

FNV: vierdaagse werkweek tegen de files
AMSTERDAM, 17 AUG. De vakcentrale FNV bepleit invoering van de vierdaagse werkweek als een oplossing van het steeds nijpender probleem van de verkeersfiles. Ook meer telewerken en ontlastende vervoersregelingen moeten de overvolle wegen ontlasten.

Akkoord in taxioorlog
AMSTERDAM, 17 AUG. Aan de 'oorlog' tussen Amsterdamse taxichauffeurs lijkt een einde te komen. TaxiDirekt, de enige concurrent van de Taxi Centrale Amsterdam (TCA), accepteert de toezegging van de TCA-directie dat zij er alles aan zal doen haar taxichauffeurs in de hand te houden. Een kort geding was daarmee van de baan.

Geen ontlasting meer op het spoor
DEN HAAG, 17 AUG. De NS gaan een einde maken aan de lozing van menselijke ontlasting op het spoor. In de rijtuigen zullen bioreactoren worden geplaatst.

Van Benthem naar Canada
ROTTERDAM, 17 AUG. Evert van Benthem, tweevoudig van de Elfstedentocht, emigreert naar Canada. Hij gaat zich vestigen op een boerderij bij Calgary.

Transplantatie van beenmerg
DEN HAAG, 17 AUG. De Inspectie voor de Volksgezondheid vindt dat beenmergtransplantatie slechts in een klein aantal ziekenhuizen moet worden toegestaan. Concentratie van de huidige centra is noodzakelijk. Ook dienen de centra beter te gaan samenwerken.

Spanning neemt af in Mitrovica
PRISTINA, 17 AUG. In de stad Kosovska Mitrovica, vorige week het toneel van rellen tussen Serviërs en Albanezen, is de spanning gisteren afgenomen na de opstelling van een plan voor de terugkeer van Albanezen naar hun woningen in wat tegenwoordig de Servische wijk van de stad is.


NRC Webpagina's
17 AUGUSTUS 1999



( a d v e r t e n t i e s )

NRC Weekeditie voor het Buitenland

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)