U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Verkoop kranten VNU nodig voor expansie
VNU expandeert in bedrijfsinformatie en overweegt verkoop van zijn dagbladen. Wegener Arcade, kandidaat voor overname van de VNU-kranten, heeft steun nodig om De Telegraaf te verschalken.

Veel animo voor kranten van VNU
De Belgische uitgevershuizen Concentra en VUM Groep (Vlaamse Uitgeversmaatschappij) hebben belangstelling om de regionale kranten van VNU over te nemen. Ook Wegener Arcade is geïnteresseerd. Dat hebben woordvoerders van deze concerns vanmorgen bevestigd. PCM Uitgevers en De Telegraaf geven geen commentaar.

Kabelaar UPC ziet verliezen groeien
UPC, het grootste particuliere kabelbedrijf in Europa, heeft over het eerste halfjaar van 1999 een verlies geleden van 301 miljoen gulden. In dezelfde periode vorig jaar bedroeg het verlies nog 111,3 miljoen gulden. De omzet nam toe van 195 miljoen tot 332 miljoen gulden. Over het tweede kwartaal van dit jaar kwam het verlies uit op 160,6 miljoen gulden tegen 59,4 miljoen een jaar eerder.

Heel erg trage gids
If it ain't broke, don't fix it. Deze wijsheid uit de automatiseringswereld kan veel ellende en geld besparen. Hoe vaak gebeurt het niet dat een prima werkend computersysteem voor veel geld wordt ge-upgraded om vervolgens nooit meer zo goed te functioneren als voorheen.

Experimentele theaterreclame
Daar staat de actrice Sylvia Poorta in haar kamizooltje, naast haar collega's Jaap Spijkers en Jacob Derwig in kloeke onderbroeken en nog zeven andere dames en heren van het Amsterdamse toneelgezelschap De Trust in enigerlei staat van ontkleding. Hun figuurtjes kunnen worden uitgeknipt en fungeren dan, dankzij de kostuums die erbij werden afgebeeld, als de aankleedpoppetjes in Het Grote Trust Toneelspel - op karton te plakken en thuis in elkaar te zetten.

Disney reorganiseert
Het Amerikaanse media- en amusementsconcern Walt Disney Company, dat tot dusver dit jaar een kwart van zijn beurswaarde heeft verloren, is van plan te reorganiseren om zo zijn winst op te krikken. Dat heeft Disney- woordvoerder John Dreyer gisteren bevestigd. Hij wilde niet ingaan op berichten in een aantal Amerikaanse kranten dat het concern overweegt een aantal onderdelen af te stoten. Het zou daarbij gaan om enkele sportclubs en om Fairchild Publications, uitgever van onder meer het modeblad Women's Wair Daily en een aantal vaktijdschriften.

Globo met Microsoft
Het Braziliaanse mediaconcern Globo en Microsoft gaan samenwerken in de communicatiemarkt van Brazilië. Het Amerikaanse softwareconcern zal daartoe vooralsnog 126 miljoen dollar (262 miljoen gulden) investeren in Globo's kabeltelevisienetwerk, Globocabo. De twee willen samenwerking aan de "ontwikkeling, distributie en uitvoering" van communicatiediensten via computer. Het gaat daarbij onder meer om gezamenlijke televisieprogramma's die op computers te zien zijn.


Niet alleen Fox Mulder, de FBI-agent uit The X-Files, geloofde dat de 'truth out there' was, ook echte CIA-agenten deden in de jaren '50 onderzoek naar UFO's en buitenaardse wezens. De officiële historicus van de CIA, Gerald K. Haines, meldt dit in een rapport over CIA-onderzoek naar het onverklaarbare. De echte 'Mulder' ondervond ook hinder van zijn bazen, die niet geloofden in buitenaards leven. (www.cia.gov/ csi/studies/97unclas/ufo.html)

NRC Webpagina's
17 AUGUSTUS 1999



( a d v e r t e n t i e )
SIRE - Doof

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)