U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O  &   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

Z O M E R   T V :
Leuk bedrag
Komt er nog wel eens kunst op de televisie? Jazeker, niet veel, maar toch. In de eerste plaats zogenaamd 'kunstnieuws'. Dat betreft onvermijdelijk roof, beschadiging, vervalsing en hoge prijzen, anders gezegd de onbedoelde aspecten van de kunst. Ook als de koningin een tentoonstelling opent komen de camera's. Anders natuurlijk niet. Verder zijn er op late uren documentaires te zien, doorgaans over kathedralenbouw, de renaissance en de cultuur der Romeinen.


W E B   W E R E L D :


Heel erg trage gids
If it ain't broke, don't fix it. Deze wijsheid uit de automatiseringswereld kan veel ellende en geld besparen. Hoe vaak gebeurt het niet dat een prima werkend computersysteem voor veel geld wordt ge-upgraded om vervolgens nooit meer zo goed te functioneren als voorheen. Hoeveel de vernieuwing van de website van het telefoonboek van KPN Telecom heeft gekost, wil woordvoerder Michel Huber niet zeggen. Dat de nieuwe digitale telefoongids, die nu ruim twee weken in de lucht is, niet goed functioneert, is duidelijk. "We zijn er zelf ook niet tevreden over. De site voldoet niet aan onze eisen. Hij is te langzaam", aldus Huber. Zelfs met een zeer snelle Internetverbinding is de gids nagenoeg onbereikbaar.


F I L M   V O O R A F :


My own private Idaho
Dat Gus van Sant een voorliefde koestert voor marginale figuren en absurde verhalen bleek al uit zijn eerste twee speelfilms Mala Noche en Drugstore Cowboy. Ook in My own private Idaho portretteerde de cult-regisseur een wereld die draait om criminaliteit, drugs en homoseksualiteit. Hoofdpersonen Mike (River Phoenix) en Chris (Keanu Reeves) zwerven over de deprimerende straten van Portland en houden zich in leven met prostitutie en diefstal. Mike is een echte outcast. Hij is de losgeslagen zoon van een hoer uit Idaho en zijn vader blijkt zijn eigen broer te zijn. Bovendien lijdt hij aan narcolepsie, een aan epilepsie verwante ziekte waardoor hij op onverwachte plaatsen en tijdstippen plotseling in een diepe slaap verzinkt.

NRC Webpagina's
17 AUGUSTUS 1999


Videoclip


E-mail uit New York

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)