U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Firma's voor satellietnet in grote problemen
Twee van de grootste bedrijven voor satelliettelefoon zijn gisteren dieper weggezakt in de financiële problemen. Iridium World Communications en ICO Global Communications kunnen de rente op hun miljardenleningen niet meer betalen en investeerders willen geen geld meer steken in de onrendabele satellietnetwerken.

Heksenfilm succes door Internet
De horrorfilm The Blair Witch Project werd in een jaar tijd gemaakt voor slechts honderdduizend dollar. Afgelopen vrijdag werd hij in 2100 Amerikaanse bioscopen vertoond, en werd vastgesteld dat de film al 24,5 miljoen dollar heeft opgebracht; deze week was het de op een na best bezochte film in de VS.

De teloorgang van de tattoo
In het verschijnsel tatoeage zit aardig de klad. Het begon ermee dat steeds meer mensen ze namen. In plaats van een icoon dat aan de drager de schijn van maatschappelijke marginaliteit verschafte, of de indruk wekte dat hij zeeman of bajesklant was, is de tatoeage de afgelopen vijftien jaar steeds meer een algemeen geaccepteerd verschijnsel geworden. Iedere kantoorbediende loopt ermee, bij wijze van spreken. Manchetknopen uit, tatoeages in.

Filmkeuring
De Nederlandse Filmkeuring laakt het te vroege uitzenden van geweldsfilms door RTL 4. Het commerciële station programmeerde enkele dagen geleden de film 'Mad Dog & Glory' om 21.00 uur. Volgens de filmkeuring te vroeg, omdat het een film is die bestemd is voor kijkers van 16 jaar en ouder. (ANP)


Het is vandaag 100 jaar geleden dat filmmaker Alfred Hitchcock werd geboren. Op Hitchcock Online (www.hitchcock.nl) kun je de in 1980 overleden filmmaker vragen stellen die hij 'zelf' beantwoordt. Ook een compleet overzicht, waarvan sommige met filmfragmentjes van Hitchcocks cameo's, de rollen die hij in zijn eigen films speelde. Universal Studio's heeft een mooi vormgegeven herdenkingswebsite (www.hitchcock100.com) - waarop je cursor af en toe in een dreigend mes verandert - met feitjes en quizzen. Een complete filmografie van Hitchcock, onder meer als regisseur, producer, acteur, schrijver en 'title designer', is natuurlijk te vinden in de Internet Movie Database, die vandaag de homepage opent met 'Happy Birthday Al!!' en klassieker Psycho tot film van de dag heeft verkozen (www.imdb.com).

NRC Webpagina's
13 AUGUSTUS 1999



( a d v e r t e n t i e )
SIRE - Doof

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)